Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

Εισαγγελέας στο Πεδίον του Αρεως για παιδική πορνεία

Μπαίνει εισαγγελέας στο Πεδίον του Άρεως για τη διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και παιδική πορνεία. Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή καταγγελίες για παιδική πορνεία στο Πάρκο, κατά τη συνεδρίαση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ύστερα από αίτημα κατοίκων της περιοχής, το ζήτημα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, και ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι θα στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά. «Το ζήτημα αυτό με συγκλονίζει. Εφόσον οι σοβαρότατες καταγγελίες περί παιδικής πορνείας έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, νιώθω υποχρεωμένος να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία», επεσήμανε.


Το φαινόμενο της εγκληματικής δράσης κυκλωμάτων στο Πεδίον του Άρεως και της εκμετάλλευσης ανηλίκων έχει αναδειχθεί πολλάκις , εδώ και καιρό, και από τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυο). 

Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι, σε ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής δικηγόρος που κατοικεί στην περιοχή επεσήμανε επωνύμως, όσον αφορά στην παιδική πορνεια, ότι «γίνεται φανερά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, από ενήλικους και ανήλικους, κυρίως αλλοδαπούς». 

Μάλιστα, σημειωνόταν στο ρεπορτάζ ότι περίοικοι επεσήμαιναν ότι «έχουν εντοπίσει και ενδυματολογικό αξεσουάρ ως αναγνωριστικό σημάδι για όσους αναζητούν ή προσφέρουν τέτοιες «υπηρεσίες»». Πολλές καταγγελίες αφορούν την εκμετάλλευση ανήλικων προσφυγόπουλλων.

Το Πεδίον του Άρεως ανήκει διοικητικά στην περιφέρεια Αττικής. Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Περιφέρειας σχετικά με τις δράσεις για την αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κεντρικού Τομέα κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, είχε ερωτηθεί αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων την αρμοδιότητα ευθύνης για το Πεδίον του Άρεως. Η αντιπεριφερειάρχης είχε απαντήσει ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από το Δήμο.

Το θέμα των αρμοδιοτήτων ετέθη και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Πριν συζητήσουμε αν το Πεδίον του Άρεως πρέπει ή όχι να το αναλάβει ο δήμος Αθηναίων, πρέπει να λυθεί το μεγάλο ζήτημα των κυκλωμάτων διακίνησης ουσιών και απ' ό,τι φαίνεται και εκμετάλλευσης ανθρώπων που ενδημούν στην περιοχή» τόνισε ο κ. Καμίνης. Και κατέληξε:

«Το πρόβλημα των ναρκωτικών μπορεί να λυθεί με νέες δοκιμασμένες σε όλο τον κόσμο προσεγγίσεις, πάμε να κινηθούμε όλοι μαζί, να συνεργαστούμε για τα προβλήματα και όλα τα άλλα θα έρθουν». 

Παναγιώτα Μπίτσικα
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: