Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Έξοδος στις αγορές με το βλέμμα στο επιτόκιο

Το μεσημέρι θα κλείσει το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014. 

«Κλειδί» στην όλη προσπάθεια είναι το επιτόκιο δανεισμού: στόχος του ΥΠΟΙΚ να είναι κάτω από το 4,95% του 2014.

H εικόνα που φαίνεται να διαμορφώνεται είναι ότι το επιτόκιο θα κινηθεί πάνω από το 4%, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι πολλαπλάσιο του 1,2% με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα από τον ESM.


Ο πήχης στην πραγματικότητα διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από το 4,25% αν ληφθεί υπόψη η διαφορά των spreads, τότε και σήμερα, μεταξύ των ελληνικών επιτοκίων και των γερμανικών ομολόγων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΧΑΑ, ανέφερε πως για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου επιλέχθηκαν οι τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και HSBC.

Όσον αφορά τους κατόχους των ομολόγων που λήγουν το 2019 (τα οποία είχαν εκδοθεί με επιτόκιο 4,75%), προσκλήθηκαν να τα ανταλλάξουν προς το 102,6% της ονομαστικής τους αξίας με ωρίμανση το 2022.

Η αποτίμηση του τίτλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου, ενώ η εκκαθάριση θα γίνει την 1η Αυγούστου. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: