Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Μοσκοβισί: Εκπληκτική η βελτίωση, αλλά η προσπάθεια (μνημονια) συνεχίζεται

Η βελτίωση της Ελλάδας είναι εκπληκτική, αλλά οι σοβαρές προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση και επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγοράς. Περνάει πλεόν σε μία νέα φάση η σχέση της με την ευρωπαϊκή κοινότητα» τόνισε ο Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής και θα πρέπει να συνεχιστούν οι σοβαρές προσπάθειες».


Εξέφρασε, επίσης, την αγάπη, αλλά και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας» υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

O γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε κλείνοντας: «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς».

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: «Ό,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο και περιμένουμε από τους εταίρους να κάνουν αυτό που πρέπει για το ελληνικό χρέος».

«Υπάρχει πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα πρέπει να γίνουν όταν έρθει ο καιρός οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά των εταίρων» υπογράμμισε.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Πιερ Μοσκοβισί για ό,τι έχει κάνει για την Ελλάδα. «Να ξέρετε ότι αυτό που κάνατε εσείς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χώρα μας αφορά την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Αν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα έβλαπτε τόσο την ΕΕ όσο και την Ευρωζώνη» τόνισε.

Ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί στη συνέχεια και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, o επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η επίσκεψή του συμπίπτει με την κίνηση της Αθήνας να επιχειρήσει έξοδο στις αγορές.
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: