Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Ηλεκτρονική Αθηνών :Η οικογένεια Λυμπερόπουλου και ο ρολος του βουλευτη Χαρη Θεοχαρη

Περίεργες συμπτώσεις συνοδεύουν ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά κανόνια που έσκασαν στην Ελλάδα αυτό της Ηλεκτρονικής Αθηνών της εταιρείας που πτώχευσε αφήνοντας χρέη περίπου 50 εκατ ευρώ και πάνω από 500 ανέργους.
Η αίτηση πτώχευσης εκδικάστηκε μέσα σε πέντε ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της όταν στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ανάλογες αιτήσεις συζητούνται ύστερα από έξι μήνες.
 Και μιλάμε για περίεργες συμπτώσεις διότι την περίοδο εκείνη αντιπρόεδρος της Ηλεκτρονικής Αθηνών ήταν ο πατέρας του εφέτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλου,πρώην αρεοπαγίτης Λουκάς Λυμπερόπουλος και μέτοχος της εταιρείας η σύζυγός του σημερινού αντιπροέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.• Γιατί ενδιαφέρει
Πρέπει να ρίχνεται άπλετο φως σε όλες τις πτυχές των υποθέσεων που στοίχισαν εκατομμύρια στην ελληνική οικονομία και άφησαν εκατοντάδες εργαζομένους στον δρόμο

Η Ηλεκτρονική Αθηνών η γνωστή αλυπίδα ηλεκτρικών ειδών κήρυξε
πτώχευση τον Απρίλιο του 2016 αφήνοντας χρέη περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ οε προμηθευτές αλλά και σε τράπεζες δηλαδη στην κοινωνία που τις ανακεφαλαιοποίησε.Η  εταιρεία της οικογένειας Στρούτση άφησε επίσης πάνω από 500 ανέργους οι οποίοι λίγο αφού πληρώθηκαν το δώρο του Πάσχα είδαν αιφνίδια την επιχείρηση να κλείνει χωρίς φυσικά να τους πληρώσει αποζημιώσεις και υπερωρίες.
Για λόγους που δεν είναι διακριτοί η Ηλεκτρονική διεκπεραίωσε όλες τις διαδικασίες πτώχευσης με πρωτόγνωρη ηλεκτρονική ταχύτητα που ενδεχομένως συναντά κάποιος μόνο οε απονομή ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης όχι όμως στη Δικαιοσύνη που ξέρουμε στην Ελλάδα .Εργαζόμενοι και πιστωτές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν αφού η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε και εκδικάστηκε ύστερα από πέντε μέρες.
Υπάρχουν φυσικά και πολλές λεπτομέρειες που αφορούν την Ηλεκτρονική και είναι άξιες λόγου αλλά και ερωτημάτων.
 Αντιπρόεδρος της εταιρείας υπήρξε ο πρώην αρεοπαγίτης Λουκάς Λυμπερόπουλος.Μέτοχος της εταιρείας είναι η Παρασκευή Στρουτση σύζυγος του εφέτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλου ο οποίος είναι πρώην σύμβουλος του Χαράλαμπου Αθανασίου και αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και έχει καταφερθεί κατά της κυβέρνησης διά του Σκάι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη .


Δια χειρός Στουρνάρα 
Στα τέλη Ιανουαρίου του 2012 οι ελεγκτικές φορολογικές αρχές ανακοινώνουν ότι στην Ηλεκτρονική Αθηνών εντοπίστηκαν συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια την περίοδο 2006-2009 οι οποίες ανέρχονται σε 40.000.000 ευρώ.
Η φορολογική αρχή επιβάλλει πρόστιμο 80.000.000 ευρώ.
Την εποχή εκείνη μέλος της διοίκησης της Ηλεκτρονικής είναι ο αρεοπαγίτης Λουκάς Λυμπερόπουλος.Ηεταιρεία προσφεύγει εναντίον του προστίμου.
Στις 18 Ιουλίου 2012 αποφασίζεται να αναπεμφθεί η υπόθεση στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων για τυπικούς λόγους (εσφαλμένη αναγραφή των ελεγχθεισών περιόδων).
Το Διοικητικό Δικαστήριο απελευθερώνει το 50% των λογαριασμών της εταιρείας που είχαν δεσμευτεί.
Η ουσιαστική εκδίκαση της υπόθεσης ορίζεται για τις 15 Μαΐου του 2013 και παίρνει αναβολές.

Τον Μάιο του 2013 ο υπουργός Οικονομικών έρχεται σαν από μηχανής (ηλεκτρονική και αυτή) θεό.
Με τον νόμο 4152/9/5/2013 και συγκεκριμένα με το άρθρο 70 Β ορίζει ότι όποιες εταιρείες έχουν αμφισβητούμενες φορολογικές διαφορές με το δημόσιο πάνω από 300.000 ευρώ προτού προσφύγουν στα δικαστήρια υποχρεούνται να προσφύγουν στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Η Ηλεκτρονική κάνει χρήση του νόμου και προσφεύγει στην επιτροπή της Γενικής Γραμματείας με γενικό γραμματέα Εσόδων τον Χάρη Θεοχάρη.
Το πρόστιμο από 80.000.000 ευρώ γίνεται μόλις 1,5 εκατομμύριο. 
Ο Χάρης Θεοχάρης στον οποίο απευθυνθήκαμε μας είπε πως δεν θυμάται για ποιον λόγο μειώθηκε τόσο πολύ το πρόστιμο.
Η Ηλεκτρονική Αθηνών συνεχίζει να λειτουργεί για τρία ακόμη χρόνια και πτωχεύει με μαγικό τρόπο.
Στην περίπτωση της επιβολής προστίμων οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης είναι ως συνήθως αργές ενώ στην περίπτωση της εκδίκασης της υπόθεσης της πτώχευσης είχαν ταχύτητα φωτος.Ή μήπως σκότους δικαστικού;
Περιμένουμε να μας πει με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αφού νοιάζεται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Κωστας Βαξεβανης
εφημεριδα Documento

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: