Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017

Διάβημα Κύπρου στις ΗΠΑ για τουρκική Naftex σε τμήμα της ΑΟΖ

Σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον πρόκειται να προβεί η κυπριακή κυβέρνηση για Naftex της Τουρκίας, στην οποία αναφέρεται ότι εκδόθηκε για τη δραστηριότητα πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η περιοχή, που δεσμεύθηκε για τη Δευτέρα, περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5 και 6 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με στόχο το αμερικανικό πολεμικό σκάφος να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή.


Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, εξέφρασε έκπληξη για τις πληροφορίες για συμμετοχή αμερικανικού πολεμικού σκάφους σε ενέργεια της Τουρκίας. «Αποταθήκαμε στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία εξέφρασε άγνοια και μας ενημέρωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα» ανέφερε. 

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι τη Δευτέρα θα προβεί σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης διευκρίνισε ότι η αναφορά του για παραχώρηση των 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού για τους Τουρκοκύπριους δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο για τους υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού θα διατίθενται τα πρώτα χρόνια τα 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού της Ομόσπονδης Κύπρου στους Τουρκοκύπριους μέχρι να φθάσουν στο ίδιο επίπεδο με τους Ελληνοκύπριους.
kathimerini.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: