Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

Ενταση στο Αμβουργο στα πλαισια του G20

Η G20 στο Αμβούργο ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά στους δρόμους το κλίμα είναι η συνέχεια της προηγούμενης νύχτας: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία και προσπαθούν να αποκλείσουν τις οδούς προς τους χώρους των διαδηλώσεων, έχοντας απέναντί τους μία αστυνομία που έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την πόλη. 

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να ζητήσει την Παρασκευή ενισχύσεις και από άλλα σημεία της χώρας. Τραυματίες αναφέρονται και από τις δύο πλευρές, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επικρίσεις για την σκληρή στάση των Αρχών, την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερασπίζεται.  


Η αστυνομία νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έδωσε αριθμό τραυματιών μόνο από τη δική της πλευρά, μιλώντας για 159 τραυματίες αστυνομικούς μέχρι τότε. Ομάδες που διοργάνωσαν τις συγκεντρώσεις κάνουν επίσης λόγο για τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, μιλώντας για τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες διαδηλωτές, χωρίς ακόμη να υπάρχει επιβεβαίωση από άλλη πηγή. Υπό κράτηση έχουν τεθεί, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 49 άτομα. Μαζί με εικόνες από καμένα αυτοκίνητα, το σκηνικό της πόλης συμπληρώνουν την Παρασκευή τεθωρακισμένα της αστυνομίας σε διάφορα σημεία του κέντρου και γύρω από τους χώρους των συναντήσεων, ελικόπτερα που πετούν συνεχώς και διαδηλωτές σε διάφορα σημεία. 

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν την αστυνομία να απομακρύνει κυριολεκτικά σηκωτούς ειρηνικούς διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία.. 

Η Αστυνομία από την πλευρά της επιμένει πως η σκληρή της στάση είναι απαραίτητη εξαιτίας της στάσης όχι των ειρηνικών διαδηλωτών αλλά του λεγόμενου «μαύρου μπλοκ»: «Το ότι αριθμός συμμετεχόντων είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους αποτιμάται ως προετοιμασία βίαιων ενεργειών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τίμο Τσιλ, λέγοντας πως η αυστηρή στάση της αστυνομίας ενώπιον «τέτοιων συγκεντρωμένων σε κατοικημένη περιοχή είναι η μοναδική εναλλακτική».

Η συζήτηση γύρω από την στάση της αστυνομίας ήταν τέτοια που, έπειτα από αναφορές περί δήθεν στρατιωτικών τεθωρακισμένων σε τμήμα του Αμβούργου, η αστυνομία χρειάστηκε να διαψεύσει κατηγορηματικά πως ζήτησε τη συνδρομή του στρατού (ανάπτυξή του εντός της γερμανικής επικράτειας τελεί υπό δρακόντειους συνταγματικούς περιορισμούς).
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: