Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

Στον αέρα οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ

Δεν φαίνονται και τόσο ευχάριστα τα πράγματα για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ. Στον πρώην ΔΟΛ για την ακρίβεια, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Χθες δέχτηκαν ενημέρωση από τον ειδικό διαχειριστή κυρίως για θέματα που αφορούν τα εργασιακά και τα οικονομικά τους. Από τις 9 του μήνα, την ερχόμενη Τετάρτη, παύουν να ανήκουν πλέον στο δυναμικό του οργανισμού, αφού λύνονται όλες οι συμβάσεις.

Στην ουσία, από την επόμενη εβδομάδα απολύονται όλοι τους. Ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Βαγγέλης Μαρινάκης παίρνει «καθαρό» το μαγαζί και από δω και στο εξής θα προσλάβει μόνον όσους αυτός θέλει και με διαφορετικές, πλέον, συμβάσεις. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει ενημερώσει τον κόσμο για τις μελλοντικές του κινήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας.


Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως θα πληρωθούν μεν κανονικά τα χρήματά τους για το δίμηνο της ειδικής διαχείρισης, τον Ιούνιο δηλαδή και τον Ιούλιο, αλλά όχι τώρα· οι πληρωμές πάνε προς το φθινόπωρο. Για τα δεδουλευμένα τους από την εποχή του Σταύρου Ψυχάρη καθώς και τις αποζημιώσεις τους θα πρέπει να περιμένουν πολύ, να τελεσιδικήσει πρώτα η υπόθεση.

Ο ορίζοντας, δηλαδή, είναι διετίας και βάλε. Χώρια που για τη διεκδίκησή τους θα πρέπει επίσης να περιμένουν. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τα «Νέα» και το «Βήμα» από την επόμενη Τετάρτη: ποιοι θα δουλεύουν εκεί και ποιοι θα γράφουν;

Ολα είναι στον αέρα. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο άμεσης δράσης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Συν τοις άλλοις, χθες, η Εθνική Τράπεζα ζήτησε να εκκενώσουν το κτίριο της Μιχαλακοπούλου και να το παραδώσουν άμεσα.
Δημήτρης Κανελλόπουλος
http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: