Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με επίθεση στη νήσο Γκουάμ και ο Τραμπ απειλει με... "φωτια"

Αναζωπυρώνεται και οξύνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγκγιανγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε για τη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος».

Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας είπε, σήμερα μέσω του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα «τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο» μόλις λάβει την απόφαση ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε επίσης ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε πρόσφατα περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Β.Κορέας με τη συναίνεση και της Κίνας. Η Πιονγιάνγκ έκανε λόγο για «βίαιη παραβίαση της κυριαρχίας» της, προειδοποιώντας της ΗΠΑ ότι «θα πληρώσουν το τίμημα».

Η δήλωση της Βορείου Κορέας σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ, σήμανε συναγερμό στην αμερικανική βάση στο νησί. Ωστόσο, ο κυβερνήτης δηλώνει ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η Πιονγιάνγκ έχει προχωρήσει στην εκτόξευση πυραύλων πέντε φορές μέσα στο 2017, καθώς και σε δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, υποστηρίζοντας ότι πλέον μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ. http://tvxs.gr/

Τραμπ εν εξάλλω!

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται σε διακοπές και συνεχώς δηλώνει πως εργάζεται πυρετωδώς παρόλο που είναι μακριά από τον Λευκό Οίκο. Αυτό απέδειξε απόψε, αφού λίγο μετά την διαρροή απόρρητων πληροφοριών από την Washington Post, σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε σε δημοσιογράφους και πραγματικά «έδειξε τα δόντια του», διαμηνύοντας πως η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» αν απειλήσει ποτέ ξανά τη χώρα του.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ σε αυτή την περίπτωση».

Αυτή ήταν η ακριβής φράση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσι. 

ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: