Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Νεκρός εργαζόμενος οδηγός φορτηγού στην εθνική Αθηνών - Λαμίας

Τη ζωή του στην άσφαλτο έχασε ένας εργαζόμενος την περασμένη Δευτέρα, όταν το φορτηγό που οδηγούσε συγκρούστηκε με νταλίκα, στην εθνικό οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας. Ο οδηγός που έχασε τη ζωή του ήταν εργαζόμενος στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «ΣΚΑΛΕΖΑ», «ΜΑΖΑΡΑΚΙ», «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ» (πρώην «ΒΟΚΤΑΣ»), συμφερόντων Συρίγου. Ηταν επίσης πατέρας ενός παιδιού. Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου εκφράζει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.
Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που σημειώνεται μέσα σε λίγες μέρες. Προηγήθηκε εκείνο με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, που σημειώθηκε την 1η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια εργασιών σε αντλιοστάσιο αποχέτευσης του δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας. Μόνο από τις αρχές του Ιούλη μέχρι σήμερα, τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο μεροκάματο. Παράλληλα, ο «Ριζοσπάστης» έχει καταγράψει μια σειρά από «ατυχήματα» σε χώρους δουλειάς. 

Καθημερινά «κρούσματα» με νεκρούς και τραυματίες

Ο Ιούλης ξεκίνησε με το θάνατο 62χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του δήμου Ζωγράφου. Η εργαζόμενη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ξεψύχησε όταν πήγε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Ιούνη να εργαστεί στην υπηρεσία της. Οπως έγινε γνωστό, η εργαζόμενη ανέλαβε εργασία για τρίτη φορά μέσα σε 33 ώρες και μέσα σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, σε ένα ανθυγιεινό και βαρύ επάγγελμα.
Ακολούθησε ο θανάσιμος τραυματισμός 44χρονου συμβασιούχου στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 2 Ιούλη, έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αποθέσει ένα κοντέινερ, ενώ έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες μέρες μετά (στις 8 Ιούλη).
Τη ζωή του έχασε στις 10 Ιούλη ένας 23χρονος διανομέας σε κατάστημα καφέ, σε εργατικό δυστύχημα, στην περιοχή του Γαλατσίου, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
Στο μεταξύ, δεκάδες είναι τα λιγότερο σοβαρά «ατυχήματα» που σημειώνονται στο χώρο των ΟΤΑ. Δύο περιστατικά, με θύματα οκταμηνίτες συμβασιούχους από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ, κατήγγειλε η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Ιωνίας. Στη μια περίπτωση, εργαζόμενος στο Τμήμα Καθαριότητας του δήμου νόσησε από σπλαγχνική λεϊσμανίαση («καλαζάρ»), σοβαρή νόσο που μεταδίδεται από σκύλους ή από ποντικούς μέσω τσιμπήματος μολυσμένης σκνίπας, αφού κλήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα καθαρισμού σε σημεία που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, χωρίς να του παρασχεθούν κατάλληλα μέσα προστασίας. Στην άλλη περίπτωση, οκταμηνίτης που δούλευε σε εργασίες πρασίνου, χωρίς κατάλληλα υποδήματα, χτύπησε το πόδι του και διαπιστώθηκε ράγισμα φτέρνας.
Ανάμεσα σε άλλα, καταγράφηκαν και τα ακόλουθα εργατικά «ατυχήματα»: Στις 11 Ιούλη, δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σε εργατικό «ατύχημα» στα ΕΛΠΕ και διακομίστηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Στα Χανιά ένας ελαιοχρωματιστής, μετανάστης από την Αίγυπτο, χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα της δουλειάς, νοσηλεύτηκε για δύο μέρες στην Εντατική και τελικά διέφυγε τον κίνδυνο. Στη Λάρισα, δυο εργαζόμενες στη βιομηχανία «ΝΤΕΛ ΜΟΝΤΕ» τραυματίστηκαν στα χέρια. Στην Κόρινθο, νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου στην επιχείρηση «FULGOR», με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου, μετά από πτώση. Μέσα στον Ιούλη δύο εργάτες είχαν υποστεί εγκαύματα στην ίδια επιχείρηση.
http://www.rizospastis.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: