Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Επίθεση σε μισθούς και θέσεις εργασίας φέρνει η επόμενη μέρα στον ΔΟΛ

Χτύπημα στους μισθούς και τις θέσεις εργασίας περιλαμβάνει το τοπίο που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη» (ΔΟΛ). Ο Οργανισμός αναμένεται να περάσει τις επόμενες μέρες στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη. Θα έχουν προηγηθεί οι καταγγελίες των Συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών.
Χτες, σε Γενική Συνέλευση που έγινε, διευθυντικά στελέχη των εντύπων του ΔΟΛ ισχυρίστηκαν πως θα επιχειρηθεί να παραμείνει στη θέση του το μεγαλύτερο μέρος του συντακτικού προσωπικού. Οσον αφορά τους εργαζόμενους των υπόλοιπων ειδικοτήτων, είπαν πως δεν γνωρίζουν, ούτε μπορούν να δεσμευτούν. Εκαναν ακόμα λόγο για μειώσεις στους μισθούς που θα γίνουν «κλιμακωτά».

Να παλέψουν για να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κάλεσαν τους εργαζόμενους οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, ενώ επισήμαναν πως οι ίδιοι εργαζόμενοι που όλο το προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν από την εργοδοσία να «βάλουν πλάτη», να ανεχτούν την απληρωσιά και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους, απειλούνται τώρα να πεταχτούν στην ανεργία.
Τις αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί φανερώνει και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ. Η Ενωση καλεί τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία («ALTER EGO») να πράξει «τα αυτονόητα για την ομαλή συνέχεια του Οργανισμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων», οι οποίοι «στήριξαν με προσωπικές θυσίες όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, ώστε να συνεχιστεί η κυκλοφορία τους και το ραδιόφωνο να μπορεί να μεταδίδει καθημερινά πρόγραμμα».
Στο μεταξύ, κοντά στην απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» θέλουν τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μια σειρά δημοσιεύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επιχειρηματίας έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 20% του «Mega Channel», ενώ απέκτησε μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού τους τίτλους των εντύπων «Εθνος» και «Ημερησία». Τώρα, τα δημοσιεύματα τον θέλουν να βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον ιδιοκτήτη του «Ε», προκειμένου να καταλήξουν στην εξαγορά του καναλιού.
http://www.rizospastis.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: