Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Νοσοκομειο Ιωαννινων: Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού συνεργείου ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Να εργάζονται με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα οι εργαζόμενοι που εδώ και πέντε χρόνια δουλεύουν μέσω ιδιωτικού συνεργείου στην τραπεζαρία του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες, απαίτησε από τη διοίκηση το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Σήμερα, στην τραπεζαρία εργάζονται:

-- 6 τραπεζοκόμοι μόνιμοι, που τους οφείλονται 400 ρεπό. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν δύο τραπεζοκόμοι.
-- 4 μάγειροι, που τους οφείλονται 410 ρεπό. Οφείλονται άδειες του 2015 (1) και του 2016 - 2017.
-- 3 βοηθοί μαγείρων με 6ωρο, τρεις τραπεζοκόμοι με 8ωρο και πέντε τραπεζοκόμοι με 4ωρο από το συνεργείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισά δικαιώματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η τραπεζαρία μετά τις 3 το μεσημέρι καθώς και τα Σαββατοκύριακα κλείνει. Πέρα από την εντατικοποίηση, συνέπειες υπάρχουν και στη διατροφή των ασθενών η οποία αποτελεί έναν κρίκο στη θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών. Τα προηγούμενα χρόνια μειώθηκε στο μισό η δαπάνη φαγητού για κάθε ασθενή και εξακολουθεί να ισχύει. Επιπλέον, συνεχίζεται το απαράδεκτο γεγονός, στις δομές όπου φιλοξενούνται ασθενείς με ψυχικά προβλήματα, η διανομή φαγητού να γίνεται μια φορά τη μέρα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι το προσωπικό στην τραπεζαρία, μόνιμοι και συνεργείο, δεν φτάνει ούτε για την οριακή λειτουργία της. Αυτή είναι η πραγματική «κανονικότητα» που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς.   http://www.rizospastis.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: