Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2017

Υποχώρησε η εργοδοσία των «Lidl» στην προσπάθειά της να «σπάσει» την αργία της Κυριακής

Σε υποχώρηση εξαναγκάστηκε η εταιρεία «Lidl», που όλο το προηγούμενο διάστημα, παίζοντας το ρόλο του «λαγού», προσπάθησε να «σπάσει» την αργία της Κυριακής και στην Κέρκυρα.

Ύστερα από συνεχόμενες κινητοποιήσεις του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με τον Παγκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματικών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, η μεγαλοεργοδοσία των «Lidl» εξαναγκάστηκε να υποχωρήσει και να πάρει απόφαση να μην ανοίξει κανένα από τα καταστήματά της στο νησί, αρχίζοντας την εφαρμογή της από αυτήν την Κυριακή (6/8/2017).


Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος τονίζει ότι «η μικρή αυτή νίκη δείχνει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν συσπειρώνονται και αγωνίζονται μέσα από τα Σωματεία τους με ταξικό προσανατολισμό, όταν βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τη μεγαλοεργοδοσία, ντόπια και ξένη και την ακόρεστη δίψα της για ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη, πάντα σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζόμενων, του λαού συνολικά!

Βεβαίως, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ! Πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Γι' αυτό Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις ετοιμάζονται να φέρουν και νέους νόμους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Κυριακής, σε οποιαδήποτε προσπάθειας καταπάτησης των δικαιωμάτων μας! Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, ενισχύουμε τη δύναμή μας, περνάμε στην αντεπίθεση!».  http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: