Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

Σταθερή η εμπλοκή του πολεμικου ναυτικους της Ελλαδας στα επικίνδυνα σχέδια στη Μεσόγειο

Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην υλοποίηση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στη Μεσόγειο, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, εν μέσω όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, «στο πλαίσιο της συνεισφοράς του Πολεμικού Ναυτικού στις συμμαχικές επιχειρησιακές δραστηριότητες», η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» συμμετέχει, από 9/9 έως 14/10 στη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2, «η οποία» - όπως τονίζει το ίδιο το ΓΕΝ - «επιχειρεί στην Κεντρική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία».

Θυμίζουμε ότι η αρμάδα κατέπλευσε στο Αιγαίο πέρυσι την άνοιξη, με πρόσκληση και της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμως με πρόσχημα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Στην πράξη έλεγχε από τότε τον πλου πολεμικών και άλλων πλοίων, ανταγωνιστικών προς τα ευρωατλαντικά μονοπώλια. Εξάλλου, από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλη του 2016, η εν λόγω ΝΑΤΟική «αποστολή» έγινε και επισήμως κομμάτι της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «SEA GUARDIAN» που ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατόπιν αποφάσεων της ίδιας Συνόδου διαπλέκεται με την αντίστοιχη επιχείρηση της ΕΕ «SOPHIA» στην Κεντρική Μεσόγειο. Εξ ου και συχνά πλοία της αρμάδας, χρησιμοποιώντας προηγουμένως λιμάνια και βάσεις της Ελλάδας προς ανεφοδιασμό (π.χ. η τωρινή ναυαρχίδα της δύναμης, το βρετανικό «HMS DUNCAN», βρισκόταν πριν από λίγο καιρό στη Σούδα), απλώνονται στη Μεσόγειο, βάζοντας την Ελλάδα στο επίκεντρο επικίνδυνων εξελίξεων σε μια σειρά από μέτωπα.
Διόλου τυχαία, ανακοίνωση της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, MARCOM, ανέφερε ότι η βρετανική ναυαρχίδα της SNMG2 ήταν και στο διάστημα 3 - 20/8 στην Κεντρική Μεσόγειο και ότι συνεργάστηκε επιχειρησιακά (ανταλλαγή πληροφοριών κ.ά.) με την ιταλική φρεγάτα «ITS Euro», που επιχειρούσε στον ίδιο τομέα ως κομμάτι της ευρωενωσιακής επιχείρησης «Sophia», για τις ανάγκες της οποίας είχε καταπλεύσει στην Κεντρική Μεσόγειο και ένα ελληνικό υποβρύχιο, στη γνωστή πρεμούρα της κυβέρνησης για «επιχειρησιακή» αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων μήπως και διεκδικήσουν κάποιο καλύτερο κομμάτι από την καπιταλιστική λεία. 
http://www.rizospastis.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: