Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

Εισαγγελική πρόταση για ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ

Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρη Καπράνου και του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκου Δεσποτόπουλου για δωροδοκία και ξέπλυμα για την υπόθεση του «δομημένου» ομολόγου εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση.


Η εισαγγελική λειτουργός ωστόσο δέχθηκε ότι η δωροδοκία τελέστηκε άπαξ το 2006 και δεδομένου ότι τότε τιμωρείτο ως πλημμέλημα, θα πρέπει οι δύο κατηγορούμενοι να καταδικαστούν για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως τους έχει αποδοθεί. Ως προς το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα  ζήτησε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που άπτεται της δωροδοκίας.

Ως προς τους λοιπούς κατηγορουμένους, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή τους καθώς από την ακροαματική διαδικασία αλλά και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι δίκη αφορά την υπόθεση του δομημένου ομολόγου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, του Ασφαλιστικού Ταμεία των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ), για την οποία εκτός από τους δύο προαναφερόμενους κατηγορούμενους δικάζονται ακόμα οκτώ άτομα. Μαρία Δήμα efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: