Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

Ικανοποίηση Τσακαλώτου από τον συμβιβασμό με Siemens η οποια εδινε μιζες σε πολιτικους για να παιρνει δημοσια εργα

Ποσο ξεφτιλα θα γινετε ακομη;
Σχετικά ικανοποιημένος από την υλοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Siemens εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Την ερώτηση για τη σχετική συμφωνία που είχε υπογραφεί και κατόπιν είχε ψηφιστεί από τη Βουλή το 2012 με πενταετή ορίζοντα υλοποίησης, είχε καταθέσει επανειλημμένα ο Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι), διαμαρτυρόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών ότι απάντησε τη δέκατη φορά.


Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η πρόβλεψη για διαγραφή απαιτήσεων έναντι του Δημοσίου ύψους 80 εκατ. ευρώ έχει πραγματοποιηθεί, όπως και τα 90 εκατ. που προβλέπονταν για υποτροφίες, προγράμματα ερευνητικά και εκπαιδευτικά, δράσεις κατά της διαφθοράς και ιατρικό εξοπλισμό.

Στην επισήμανση του κ. Αμυρά ότι η συμφωνία προέβλεπε επενδύσεις εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας ύψους 100 εκατ. ευρώ, διατήρηση 600 θέσεων εργασίας και δημιουργία νέου εργοστασίου αξίας 60 εκατ. ευρώ με 700 εργαζομένους, ο υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε να απαντήσει ότι η Siemens έχει δεσμευτεί ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα και ότι θα πραγματοποιήσει τις επενδύσεις αυτές.

Χ.ΙΩ.
efsyn.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS) ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ 2 ΔΙΣ.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΓΙΑ 0,1 ΔΙΣ (0,5% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΦΟΥ Η SIEMENS ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ "ΚΟΥΛΗΔΕΣ" ΠΟΥ "ΞΕΧΑΣΑΝ" ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ MIESENS.
ΚΑΙ META TOYΣ "ΧΡΗΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥΣ" ΠΟΥ "ΤΥΧΑΙΑ" ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΜΑΣΟΝΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ MIESENS.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΟΥΛΙΤΣ@ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ.