Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2018

Πρόσφυγες πέρασαν στην Ισπανία παραβιάζοντας τον φράκτη της Μελίγια

Περισσότεροι από 200 Αφρικανοί πρόσφυγες κατόρθωσαν να περάσουν σε ισπανικό έδαφος το Σάββατο, αφότου παραβίασαν τον φράκτη ύψους 6 μέτρων στη Μελίγια. Πρόκειται για ένα από τα πολλά ανάλογα περιστατικά στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας, τα οποία οι πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιούν ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη σκαρφαλώνοντας φράχτες είτε κολυμπώντας.


Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση του ισπανικού θύλακα στη Μελίγια, 209 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους συνολικά 300 που το επιχείρησαν κατάφεραν να περάσουν από τη μεταλλική περίφραξη έξι μέτρων, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς και ένας αστυνομικός να τραυματιστούν.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε όταν δέχτηκε επίθεση από πρόσφυγα, ενώ τέσσερις μετανάστες που εισήλθαν στην Ισπανία μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Οι ισπανικοί θύλακες της Θέουτα και της Μελίγια, που βρίσκονται στο Μαρόκο, αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, περίπου 22.900 άνθρωποι έφτασαν παράνομα στην Ισπανία το 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με το 2016.
 http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: