Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2018

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη «ΒΙΒΕΧΡΩΜ»

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΒΙΒΕΧΡΩΜ». Στην κινητοποίηση συμμετείχε από το πρωί η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ η αρχική απόφαση ήταν η απεργία και συνεχιστεί και σήμερα. Ωστόσο, η εργοδοσία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική, και οι εργαζόμενοι απαντούν με νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εντατικοποίηση και την περικοπή παροχών και δικαιωμάτων τους. Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε στη δημιουργία νέας βάρδιας, απογευματινής, χωρίς να δρομολογήσει λεωφορείο για τη μεταφορά τους από και προς το εργοστάσιο, όπως ισχύει για όσους δουλεύουν στην πρωινή βάρδια.

Την υποστήριξή του στους εργαζόμενους εκφράζει η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Αττικής. Το κλαδικό συνδικάτο επισημαίνει ότι με την εντατικοποίηση και την πρόσληψη μεγάλου αριθμού συμβασιούχων, τους οποίους μπορεί να προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες της, η εταιρεία αποσκοπεί «στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, στον εκφοβισμό των εργαζομένων, και στον διαχωρισμό τους σε μόνιμους και συμβασιούχους με σκοπό να εμποδίσει την ενιαία πάλη τους ενάντια στα σχέδιά της». Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους μέσα στο χώρο δουλειάς για να μπει φρένο στην αντεργατική επίθεση, να διεκδικήσουν «καλύτερες συνθήκες εργασίας, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας». https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: