Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Δικογραφία Novartis: Τι καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για Σαμαρά και Στουρνάρα

Όλο και περισσότερα στοιχεία της δικογραφίας Novartis έρχονται στο φως, στα οποία οι προστατευόμενοι μάρτυρες ισχυρίζονται πως υπήρχαν σχέσεις και διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και πολιτικών προσώπων. Τι αναφέρουν οι "Σαράφης" και "Κελέση" για τους Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα.

Οι  καταθέσεις που αναφέρονται στον Αντώνη Σαμαρά
Σύμφωνα με όσα καταθέτει ο μάρτυρας, η συνάντηση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis στην Ελλάδα Κ. Φρουζή με τον πρώην πρωθυπουργό έγινε στα μέσα του 2013. Ο κ. Φρουζής είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα σαμσονάιτ και πάντα κατά τα λεγόμενα του "Σαράφη", αυτή ήταν γεμάτη δεσμίδες χαρτονομίσματα.


Σε άλλη κατάθεση η "Κελέση" αναφέρει πως "το ποσό που δόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στα πλαίσια του σχεδόν Harvard, αποσκοπούσε να εξασφαλίσει την εύνοια του πρωθυπουργού υπερ των εμπορικών σκοπών της Novartis". Σύμφωνα πάντα με καταθέσεις της ιδίας: "ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής, ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά μάρκας ΒΜW, χρώματος μαύρου) και για το λόγο αυτό έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του".

Η "Κελέση" αναφέρει στις καταθέσεις της πως ο ισχυρός άνδρας της Novartis είχε συναντήσεις και με τον συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρη Πτωχού.

Οι καταθέσεις για τον Γιάννη Στουρνάρα
Στην κατάθεσή της η "Αικατερίνη Κελέση" όμως αναφέρεται και στις σχέσεις, που η μάρτυρας ισχυρίζεται πως είχε ο αντιπρόεδρος της Novartis με τον Γιάννη Στουρνάρα. "Η συνεργασία και οι επαφές Φρουζή και Στουρνάρα έγιναν πιό στενές όταν ο Γ. Στουρνάρας έγινε υπουργός Οικονομικών" φαίνεται να σχολιάζει η ίδια στην κατάθεσή της. Σε αυτή αναφέρεται πως το ύψος των αμοιβών της εταιρίας της συζύγου Στουρνάρα έμοιαζε δυσανάλογο αναλογικά με τις υπηρεσίες που προσέφερε εκείνη στη διοργάνωση συνεδρίων. Όπως αναφέρει η προστατευόμενη μάρτυρας αυτό γινόταν για να δίνονται "χρήματα ως δώρα στον Γιάννη Στουρνάρα [...] σχετικά με την εξασφάλιση ποσών του κρατικού προϋπολογισμού προς τις φαρμακευτικές εταιρίες".

"Είναι βέβαιον οτι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον 1 εκ ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork" καταθέτει για την σχέση του πρώην ΥΠΟΙΚ με τη Novartis η μάρτυρας. 
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: