Πέμπτη, Μαΐου 10, 2018

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον οδηγό της φονικής νταλίκας

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, από την οποία προήλθε θάνατος, καθώς και σειρά άλλων πλημμεληματικών διώξεων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του οδηγού της νταλίκας που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο με δύο νεκρούς και μια βαριά τραυματία στη λεωφόρο Κηφισού.
Ειδικότερα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον οδηγό της νταλίκας είναι οι εξής:



-Διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος, κακουργηματική κατηγορία

Επίσης διώκεται για τα κάτωθι πλημμελήματα:

-Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

-Σωματική βλάβη από αμέλεια


-Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

-Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδηγός της νταλίκας είχε συλληφθεί και στο παρελθόν να οδηγεί, επαγγελματικό όχημα, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο οδηγός, που παραπέμθηκε στον ανακριτή, πέρασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συνθλίβοντας δύο οχήματα, βγήκε από το όχημα χωρίς να έχει τραυματιστεί και έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Νεκρός ανασύρθηκε 65χρονος που οδηγούσε το πρώτο αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούστηκε η νταλίκα, ενώ στον θάνατο παρασύρθηκε και ο 60χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος, από το οποίο και ανασύρθηκε με πολλαπλά τραύματα η 34χρονη κόρη του η οποία νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος του οδηγού της νταλίκας, Πέτρος Μαντούβαλος επιβεβαίωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα, στον ΑΝΤ1 το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του πελάτη του και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τελευταία στιγμή άλλαξαν οι βάρδιες των οδηγών και ότι κανονικά δεν θα ήταν ο συγκεκριμένος οδηγός στο τιμόνι της νταλίκας. 
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: