Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση από το 2015 θέλει λύση χωρίς το ΔΝΤ

Η παραμονή του ΔΝΤ σαν τεχνικός σύμβουλος το βάζει σε μια θέση που δεν θα μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα, και αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο υποστηρίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, από το 2015, είχε πει ότι θέλει λύση χωρίς το ΔΝΤ.

«Είναι και κάποιοι βέβαια» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς «που νομίζουν ότι μόνο εν μέσω κρίσης οικονομικής και κοινωνικής μπορούν να επιβάλλουν την ατζέντα τους για αυτό και το θέλουν εδώ για να επιβάλει λύσεις που αποδείχθηκαν ότι είναι αποτυχημένες στο παρελθόν».


Ο κ. Παππάς μιλώντας από τη Σύρο όπου βρίσκεται στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και αναφερόμενος στην ομαλή ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, επισήμανε ότι «είναι και το μόνο που δεν εκτροχιάστηκε και κατάφερε να μειώσει την ανεργία κ.λπ. Ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου, μέσα σε δυσμενείς διεθνείς συσχετισμούς και με δεσμεύσεις που δεν θα θέλαμε αλλά είχαμε αναλάβει χάριν της συμφωνίας, προχωρά και ολοκληρώνεται» ανέφερε.

H ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι που κρατούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους, επιθυμούν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης, και αυτός είναι και ο καθοριστικός παράγοντας, ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Σημείωσε ότι οι διεθνείς εξελίξεις πρέπει να αξιολογούνται και τόνισε ότι είναι προφανές ότι μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδας θα είχε πρόβλημα να ομαλοποιήσει τη χρηματοδότησή της και να εξισορροπήσει τις τράπεζές της, εάν είχαν γίνει άλλου τύπου επιλογές.

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιό του, ο Ν. Παππάς είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας κόμβος τηλεπικοινωνιών, μεταφορών και ενέργειας, αλλά αυτό πρέπει να εμπεριέχει ισχυρά δίκτυα. Χαρακτήρισε το θέμα σοβαρή προϋπόθεση για να μπούμε στην ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση το σχεδιάζει με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στις νέες τεχνολογίες αλλά και τις ώριμες.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σύρο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι στο νησί υπάρχουν ακόμα μέρη, όπου δεν φτάνει το τηλεοπτικό σήμα κάτι για το οποίο φέρνει οριστική λύση το νομοσχέδιο για την κάλυψη των «λευκών περιοχών» της χώρας, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. 

Τέλος, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση. 

https://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: