Τρίτη, Ιουνίου 05, 2018

Η Άγκυρα απειλεί για τους 8 αξιωματικούς: «Θα τους πακετάρουμε και θα τους φέρουμε πίσω»

Τουρκοι πρακτορες σε εγρηγορση στην Ελλαδα...ετοιμαζουν απαγωγες...οπως φαινεται και απο επισημα χειλη

«Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος αντρίκιος», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ. «Ό,τι και να κάνουν, όπου και αν πάνε, θα τους βρούμε».

Με νέες προκλητικές δηλώσεις απάντησε η Άγκυρα στην είδηση απελευθέρωσης και των 8 Τούρκων αξιωματικών, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να δηλώνει σε απειλητικό τόνο: Θα τους πακετάρουμε και θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία.


Η αντίδραση της Άγκυρας ήλθε μετά από την απελευθέρωση των υπόλοιπων τεσσάρων εκ των οκτώ αξιωματικών, καθώς ολοκληρώθηκε το 18μηνο της κράτησής τους.

«Η Ελλάδα μπορεί να μην τους έχει επιστρέψει, μπορεί ακόμη και να τους παρέχει προστασία, καθώς κάποιες χώρες προστατεύουν τρομοκράτες. Ό,τι και να κάνουν, είναι καθήκον μας να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε πίσω στην Τουρκία. Όπου και αν πάνε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Sputnik στην Τουρκία.
Κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές», ο Μπεκίρ Μποζντάγ εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση, σε προσωπικό επίπεδο, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας: «Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος αντρίκιος. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή».
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε ανάξιες, άτοπες και απαράδεκτες τις δηλώσεις του Μπεκίρ Μποζντάγ. https://sputniknews.gr/ellada/2018060590483-tourkia-ellada-bozdag-stratiotikoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: