Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Τρομοκρατια εργαζομενων στην «Παπουτσάνης»

Τις προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας «Παπουτσάνης» να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που εδώ και έναν μήνα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής. Οι εργαζόμενοι μέσα από Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν σε στάσεις εργασίας, διεκδικώντας μια σειρά από αιτήματα. Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας, από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., ενώ έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Χαλκίδα.


«Ξεκαθαρίζουμε ότι απειλές για απολύσεις, για κλείσιμο του εργοστασίου κ.τ.λ. δεν αγγίζουν τους αποφασισμένους εργαζόμενους και θα συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο τους με κάθε τρόπο και μέσο. Τις τελευταίες μέρες, δε, προσπαθεί με απειλές και τρομοκρατία να συγκεντρώσει υπογραφές από εργαζόμενους προκειμένου να "σπάσει" τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις», καταγγέλλει η Ενωση και τονίζει ότι η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και διεκδικούν: Να μπει τέρμα στο καθεστώς των εργολαβιών, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ολοι οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με βάση τις τελευταίες συμφωνίες του σωματείου με την εταιρεία. Επαναφορά των εθιμικών επιδομάτων. Τήρηση των ωραρίων εργασίας. Να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι με βάση τον χρόνο που εργάζονται. Να δοθούν αυξήσεις. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Την υποστήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.
https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: