Τρίτη, Ιουλίου 24, 2018

Πάνω απο 50 οι νεκροί στις φωτιές στην Ανατολική Αττική - φωτογραφίες

ωρα 8:34  Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Βρήκαμε άλλους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους τον έναν πάνω στον άλλον!Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο επικεφαλής διασώστης και ο αντιδήμαρχος της Ραφήνας επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους στον ΑΝΤ1 και τον ΣΚΑΙ το χειρότερο εφιάλτη: εντοπίστηκαν άλλοι 26 νεκροί από τη φωτιά στην παραλία Αργυρή Ακτή στο Μάτι. Τους βγήκαν άλλους αγκαλιασμένους κι άλλους τον έναν πάνω στον άλλο.

 Μανάδες κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους - Άλλοι πνίγηκαν πέφτοντας στην θάλασσα για να σωθούν! - Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50! - Άνθρωποι κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους - 156 τραυματίες - Οι 11 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας - Πολλοί με σοβαρά εγκαύματα - 710 εγκλωβισμένοι στις παραλίες απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή του Λιμενικού και βρήκαν καταφύγιο σε ξενοδοχεία - Στο νεκροτομείο στου Γουδή μεταφέρονται οι σοροί προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση





























































φωτογραφίες απο Μάτι:  Λιάκος Γιάννης - Intime news

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την τραγωδία από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά της Αττικής. Οι εικόνες που έχουν αντικρύσει όσοι βρέθηκαν στα σημεία που πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι τουλάχιστον φρικιαστικές. Και θεωρείται βέβαιο ότι οι 50 νεκροί δεν θα είναι ο τελικός απολογισμός από το κακό που χτύπησε στην καρδιά του καλοκαιριού ανυποψίαστους πολίτες.
Οι νεκροί είναι τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα και οι ιστορίες πίσω από τον χαμό βρεφών, παιδιών, των μανάδων τους αλλά και ανθρώπων που έπεσαν στις φλόγες για να σώσουν τους δικούς τους θα μας στοιχειώνουν για καιρό. Μανάδες βρέθηκαν στα καμένα νεκρές να έχουν σκύψει πάνω από τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Γονείς έπεφταν με τα παιδιά τους στην θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες που έγλειφαν την ακτή. Και όλα αυτά στην καρδιά της Ελλάδας στην Αττική σε μια περιοχή λίγο πιο έξω από την Αθήνα. 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των διασωστών κ. Ανδριόπουλο, όταν παρατήρησαν ότι στο σημείο βρίσκονται πολλά αυτοκίνητα που είχαν τρακάρει και μεταξύ τους κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι αυτοί εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους πανικόβλητοι και προσπάθησαν να φτάσουν στην θάλασσα. Όμως ήταν αργά. Οι άνθρωποι, 26 έχουν καταμετρηθεί εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και κάηκαν ζωντανοί! Και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.
Στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός επισκέφτηκε δύο πυροσβέστες και έναν αξιωματικό ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, που νοσηλεύονται εκεί μετά τη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες.

Πέταξαν πάνω από τον τόπο της τραγωδίας

Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα τις πληγείσες περιοχές κάνοντας αυτοψία. Ο ΥΕΘΑ, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, συγκάλεσε Συμβούλιο Άμυνας για τις 8 το πρωί, ενώ στις 8.30 θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.
Διασώστες εντόπισαν σε οικόπεδο 30 μέτρα από την θάλασσα 26 ανθρώπους νεκρούς τον έναν πάνω στον άλλον. Αυτή την εικόνα μετέδωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!

Δηώσεις Τσιπρα







Φωτογραφίες Τσιπρα: Intimenews/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Ματι φωτογραφιες Καλογερικός Νίκος, Facebook https://www.facebook.com/kalogerikos.nikos/posts/10216770749609040

Δεν υπάρχουν σχόλια: