Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Δις ισόβια για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Δύο φορές ισόβια είναι η ποινή που επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 58χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο όπως είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και για το αδίκημα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.


"Δολοφόνε, θάνατος", φώναζαν οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη στον 58χρονο, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της σε δυο φορές ισόβια και 9 μήνες, την ώρα που ισχυρή αστυνομική δύναμη τον οδηγούσε στην κλούβα.

Οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας κινήθηκαν εναντίον του πετώντας πέτρες και μπουκάλια και οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που τους συγκράτησαν.

Η πρόταση της εισαγγελέας
Νωρίτερα, καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η οποία ζήτησε τιμωρία του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 33χρονης Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

" Δεν θα προτείνω κανένα ελαφρυντικό. Χάλασε την ζωή του, αλλά και τη ζωή μιας χρήσιμης κοπέλας και τη ζωή μιας οικογένειας. Όταν είσαι κατηγορούμενος το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι η αλήθεια... Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει" ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η οποία όπως είπε από έδρας , δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 58χρονου.

Για μια ακόμη φορά ο κατηγορούμενος υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας γνωστό δικηγόρο και ένα ακόμη πρόσωπο με το ψευδώνυμο "Χάρης" λέγοντας πως του ζήτησαν "να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας" την άτυχη εφοριακό.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της μίλησε για την "αξιόλογη " Δώρα που αντί να χαίρεται τη ζωή ξεχρέωνε χρέη από τζόγο". " Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της" είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε "Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει...Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμα της. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γιαυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο και τους κωδικούς των καρτών της".

"Είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών"
"Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε...τον κατηγορούμενο που ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές" είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας εντόπισε πολλές αντιφάσεις στην εκδοχή που έδωσε ο κατηγορούμενος για την μοιραία ημέρα ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

"Τα σημεία που επλήγη η Δωρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι" τόνισε η εισαγγελέας η οποία κατακεραύνωσε το νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο είχε αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος.

"Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις , τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα" ανέφερε.

14 χτυπήματα σε καρδιά και πνεύμονες
Δεκατέσσερα χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες δέχτηκε η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη από το δολοφόνο της, ο οποίος, όπως είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής, είχε πρόθεση να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η σφοδρότητα των χτυπημάτων δείχνει ξεκάθαρα το μένος του δράστη και ανθρωποκτόνο πρόθεση.
http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: