Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Βουλή: Στο αρχείο η υπόθεση της αδήλωτης εταιρείας του Άδωνι Γεωργιάδη στην Κύπρο - Το λες και ατυπη συμφωνια... (;;;;)

Στο αρχείο έθεσε ομόφωνα η επιτροπή Πόθεν Έσχες την υπόθεση της εταιρείας που διατηρούσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην Κύπρο καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτούργησε μόνο για δύο μήνες και μετά παρέμεινε αδρανής.

Τα μέλη της επιτροπής ελέγχου περιουσιακής κατάστασης αποφάσισαν να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της αδήλωτης εταιρείας καθώς δεν είχε δηλωθεί μεν από τον βουλευτή της ΝΔ στο Πόθεν Έσχες του αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι επί 9 χρόνια η εταιρεία δεν είχε καμία οικονομική δραστηριότητα.


Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης έχει ανακοινώσει ότι δεν δήλωσε την εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του «εκ παραδρομής».

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέπεμψε τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα
Την παραπομπή του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα στον εισαγγελέα, για τυπικούς λόγους που αφορούν παλαιότερες δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων του αποφάσισε ομοφώνως η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Η επιτροπή είχε ζητήσει από τον κ. Καραμανλή να προσκομίσει στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις του ύψους 380.000 ευρώ που δηλώθηκαν το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής δεν κατόρθωσε να συλλέξει τα στοιχεία καθώς την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε τέτοια νομική υποχρέωση. Τελικά, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ομοφώνως να παραπέμψουν την υπόθεσή του στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: