Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2018

Με ρατσιστικές δηλώσεις αποποιείται τον... ρατσισμό ο ακροδεξιός Σαλβίνι

«Υπενθυμίζω ότι κάθε ημέρα οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ιταλία διαπράττουν περίπου επτακόσια αδικήματα -ένα τρίτο του συνόλου- και αυτή είναι η μόνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά της οποίας δίνω μάχη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας ότι «το να κατηγορούνται οι Ιταλοί για ρατσισμό, είναι παραφροσύνη»...
Στο θέμα της σχέσης των Ιταλών με τους μετανάστες αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι


«Όταν κάποιος ξυλοκοπεί συνανθρώπους του πρέπει να τιμωρείται, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος. Το να κατηγορούνται όμως όλοι οι Ιταλοί και η κυβέρνηση για ρατσισμό είναι παραφροσύνη», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Υπενθυμίζω ότι κάθε ημέρα οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ιταλία διαπράττουν περίπου επτακόσια αδικήματα -ένα τρίτο του συνόλου- και αυτή είναι η μόνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά της οποίας δίνω μάχη», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Η κεντροαριστερά κατηγόρησε, τις περασμένες ημέρες, τον υπουργό Εσωτερικών ότι είναι ο ηθικός αυτουργός ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε ένας 19χρονος από την Σενεγάλη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Σικελία.

Ενώ σερβίριζε σε καφέ-μπαρ, ο νέος ξυλοκοπήθηκε από ντόπιους οι οποίοι φώναζαν «βρώμικε μαύρε, γύρισε στο σπίτι σου». Μέχρι αυτή την στιγμή, οι έρευνες οδήγησαν στην άσκηση δίωξης κατά ενός 34χρονου Σικελού με την κατηγορία πρόκλησης σωματικής βλάβης και με το επιβαρυντικό στοιχείο του φυλετικού μίσους.

«Μπορούσα να αμυνθώ, αλλά δεν το έκανα. Οι υπεύθυνοι της κοινότητας στην οποία ζω, στο Παλέρμο, μας έμαθαν να μην χειροδικούμε», δήλωσε το θύμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: