Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2018

Ανασκευάζει τις δηλώσεις για τους νεκρούς ο Δημήτρης Μπαλτάκος

Σε δηλώσεις με τις οποίες ανασκευάζει τα όσα ανέφερε το πρωί στον ΣΚΑΪ προχώρησε ο επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού Δημήτρης Μπαλτάκος. Ο γιος του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. αναφέρει τώρα ότι τη Δευτέρα μόνο όταν το πιστοποίησαν οι ειδικοί γνώριζαν οι διασώστες για την ύπαρξη νεκρών, ενώ δίνει δίκιο και στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις δηλώσεις του. Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις του σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραπλάνηση και συγκάλυψη.


Μιλώντας στον Ρ/Σ Πρώτο θέμα 104,6 ο Δημήτρης Μπαλτάκος ανέφερε «μόνον όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποιήθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους. Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς απλά γνωρίζουμε ότι είναι νεκροί σήμερα που μιλάμε. Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος σημείωσε ότι οι πληροφορίες για νεκρούς τη Δευτέρα δεν θεωρήθηκαν ασφαλείας, απάντησε ότι «ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς. Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι».

Ο Δ. Μπαλτάκος, αξιωματικός της Ομάδος Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που βρέθηκε στο σημείο επικεφαλής 40 ανδρών, είχε προηγουμένως μιλήσει και στον ΣΚΑΙ όπου και εκεί είχε πει πως εντόπισαν νεκρούς στο λιμανάκι του τρόμου στο Μάτι, όπως σημειώνεται, και στη συνέχεια ενημέρωσε τους ανωτέρους του ως όφειλε, οι οποίοι και θα αξιολογούσαν την κατάσταση, αφού οι ίδιοι επιχειρούσαν μέσα στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να διασώσουν με τα σκάφη όσους είχαν καταφύγει στο νερό για να γλυτώσουν από την κόλαση της φωτιάς.

Μετά από τις δηλώσεις Μπαλτάκου, αλλά και του γγ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Σράτου Μαυροειδάκου τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης. 

«Απίστευτη τυμβωρυχία»
Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης απάντησαν κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζοντας τη στάση της Ν.Δ. και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν ως «απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος».

«Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν «η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο».

Πηγές της Ν.Δ. απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσαν ότι «Η μόνη ανακοίνωση που αναμένουν οι πολίτες από την κυβέρνηση είναι αυτή του αριθμού των αγνοουμένων».

Τι ανέφεραν Μπαλτάκος και Μαυροειδάκος για το βράδυ της Δευτέρας
Ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ δηλώνοντας ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό στις 19.40 το απόγευμα της Δευτέρας και είχαν ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία. 

Λίγη ώρα αργότερα στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ, Δημήτρης Μπαλτάκος, γιος του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. Τάκη Μπαλτάκου. 

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος ανέφερε ότι η δική του ομάδα κινητοποιήθηκε περίπου στις 18.30 τη Δευτέρα και έφτασε στο σημείο με μία μικρή καθυστέρηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θάλασσα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θυμάμαι ακριβώς τις ώρες, δεν είχα το νου μου στο ρολόι εκείνη τη στιγμή». Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ομάδα ΟΥΚ ενημέρωσε τον αρχηγό του Λιμενικού για την ύπαρξη νεκρών λίγο πριν βραδιάσει. «Ήταν πριν βραδιάσει, δεν κοίταγα το ρολόι για την ακριβή ώρα» είπε στον ΣΚΑΪ.

Για τις δηλώσεις Μπαλτάκου και Μαυροειδάκου ρωτήθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες. Το σώμα αυτό δούλευε στη θάλασσα, δεν νομίζω ότι η πληροφορία ήταν ασφαλής. Μας έδωσαν και κάποια πληροφορία ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος νεκρός. Δε νομίζω ότι είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα. Θα δούμε που είναι οι ευθύνες και τι ευθύνες υπάρχουν» σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ.

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης παίρνοντας ως αφορμή τα όσα ανέφεραν ο Δ. Μπαλτάκος και ο Σ. Μαυροειδάκος επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει «η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε  ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες. Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στον υπουργό Ναυτιλίας ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης αναφέροντας «ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς. Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν».

Σε αντίστοιχο τόνο και το Ποτάμι το οποίο κάνει λόγο για «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών». Ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας αναφέρει ότι «ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γγ Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι».

Ο κ. Τσιόδρας τονίζει ότι «τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανιζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα».

«Πρόκειται» καταλήγει «για συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ΄πρεπε να ΄χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία». 

http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: