Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Η Microsoft θέλει να οριστούν ρυθμιστικοί κανόνες για την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου (για τα ματια του κοσμου)

Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει απίστευτες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Ωστόσο, πολλές από αυτές είναι αρνητικές, με εταιρείες και κυβερνήσεις να κάνουν κατάχρηση της τεχνολογίας αυτής για να επωφεληθούν. Εντούτοις, η Microsoft θέλει να δώσει το έναυσμα στην αμερικάνικη κυβέρνηση, έτσι ώστε η τελευταία να κάνει καλύτερη διαχείριση της τεχνολογίας.



Η εταιρεία έχει εκφράσει τις ανησυχίες που μπορεί να έχει η κατάχρηση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, εάν αυτή πέσει σε λάθος χέρια. Η Microsoft ξεκαθάρισε πως δεν εναντιώνεται στην τεχνολογία αυτή καθαυτή, αλλά επιθυμεί τη ρύθμιση της από τις αμερικανικές αρχές για να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα των πολιτών.

Σε αναφορά της η Microsoft είπε χαρακτηριστικά

“Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου εγείρει πολλά θέματα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ιδιωτικότητα και η ελευθερία λόγου. Αυτά τα θέματα αυξάνουν της ευθύνη των εταιρειών που δημιουργούν τέτοια προϊόντα. Έτσι όπως το βλέπουμε εμείς, η κυβέρνηση θα πρέπει να επέμβει και να ρυθμίσει την τεχνολογία αυτή, όπως επίσης και να οριστούν αποδεκτές χρήσεις της τεχνολογίας”

Μένει πλέον να δούμε την ανταπόκριση που θα έχει η Microsoft από το Κογκρέσο και τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, εάν λάβει μέτρα.   https://www.techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: