Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Καταγγελία ΜΚΟ: Άφησαν γυναίκα και μωρό να πεθάνουν πάνω σε βάρκα (Video)

Τραγική και σοκαριστική είναι η καταγγελία της ισπανικής ΜΚΟ "Proactiva Open Arms", που αναφέρει πως η ακτοφυλακή της Λιβύης άφησε γυναίκα και μωρό να πεθάνουν πάνω σε μία βάρκα.

Η "Proactiva Open Arms", με έδρα στη Βαρκελώνη, ανάρτησε στο Twitter συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο των δύο άψυχων σωμάτων, μια γυναίκας και ενός μικρού παιδιά πλάι.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης κατάφεραν να σώσουν μια τρίτη γυναίκα που είχε γαντζωθεί στα συντρίμμια της βάρκας.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στο Twitter:


«Καταγγέλλουμε την παράλειψη διάσωσης στα διεθνή ύδατα και την εγκατάλειψη ενός ατόμου ζωντανού και τα πτώματα ενός παιδιού και μιας γυναίκας από την (…) Λιβυκή Ακτοφυλακή, την οποία η Ιταλία νομιμοποιεί και προωθεί. Κάθε θάνατος είναι άμεση συνέπεια αυτής της πολιτικής».

«Όταν φθάσαμε, βρήκαμε μια από τις γυναίκες ζωντανή. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτε [για να σώσουμε] την άλλη γυναίκα και το παιδί, που πέθαναν προφανώς λίγες ώρες πριν τις βρούμε», έγραψε στο Twitter ο ιδρυτής της "Proactiva Open Arms", Όσκαρ Καμς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο είναι σκληρό 


Όπως μάλιστα αναφέρεται από την ίδια οργάνωση η διασωθείσα δήλωσε πως «τους χτύπησαν οι Λίβυοι».

Το μικρό παιδί που βρέθηκε νεκρό και χωρίς ρούχα είναι μεταξύ τριών και πέντε ετών. Πρέπει να κατέληξε από υποθερμία, ώρα πριν φτάσουν οι διασώστες και παραμένει άγνωστο αν έχει κάποιο δεσμό με τη γυναίκα, εάν είναι η μητέρα του ή συγγενής του

Τι λέει η ιταλική κυβέρνηση

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των ΜΚΟ των οποίων τα σκάφη επιχειρούν στα νερά της Μεσογείου: «Τα ψέμματα και οι προσβολές από κάποιες ξένες ΜΚΟ επιβεβαιώνουν ότι έχουμε δίκαιο: Η μείωση των αναχωρήσεων και των αφίξεων σημαίνει μείωση των θανάτων και των κερδών όσων κερδοσκοπούν με την παράνομη μετανάστευση. Δύο πλοία ισπανικών ΜΚΟ επέστρεψαν στη Μεσόγειο περιμένοντας το ανθρώπινο φορτίο τους. Γλιτώστε χρόνο και χρήμα, τα ιταλικά λιμάνια (θα τα δείτε) μόνον σε καρτ ποστάλ». documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: