Κυριακή, Αυγούστου 26, 2018

Η Apple καταργεί την εφαρμογή VPN του Facebook από το App Store - παραβίασε τις πολιτικές συλλογής δεδομένων της Apple

Η Apple απέσυρε την εφαρμογή VPN του Facebook Onavo Protect, αφού παραβίασε τις πολιτικές συλλογής δεδομένων της Apple.

Όπως αναφέρθηκε από την Wall Street Journal, η Apple προειδοποίησε το Facebook ότι η εφαρμογή VPN δεν συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες ιδιωτικότητας που δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Το πιο πρόσφατο σύνολο κανονισμών προβλέπει τον περιορισμό των δεδομένων που συλλέγονται από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.




Η εφαρμογή Onavo Protect επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο μέσω ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου το οποίο κατευθύνει την κυκλοφορία σε έναν ιδιωτικό διακομιστή που ανήκει στο Facebook. Ο κύριος σκοπός της εφαρμογής είναι η συλλογή δεδομένων που χρησιμοποιεί το Facebook για την ανάλυση του τρόπου χρήσης των εφαρμογών. Ο Zuckerberg παραδέχθηκε στην κατάθεσή του ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από την εφαρμογή VPN χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των δικών τους προϊόντων, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για το πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν άλλες δημοφιλείς εφαρμογές.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες, συζήτησαν το ζήτημα και η Apple ζήτησε από το Facebook να καταργήσει οικειοθελώς την εφαρμογή. Σύμφωνα με ένα άτομο που συμμετείχε στη συνάντηση, η συζήτηση οδήγησε το Facebook να δεχτεί την απόφαση να καταργήσει την εφαρμογή.



Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το Facebook το οποίο αντιμετωπίζει ήδη κριτική από πολλές πλευρές για την κακή χρήση των δεδομένων των χρηστών για δικό του όφελος.

Από την άλλη πλευρά, η Apple έχει αποδείξει ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την εταιρεία και δεν θα σταματήσει σε καμία περίπτωση.

Η εφαρμογή Onavo Protect έχει αφαιρεθεί από το Apple App Store, αλλά δεν θα υπάρξει καμία επίδραση σε εκείνους που έχουν ήδη κατεβάσει την εφαρμογή εκτός από την παύση των ενημερώσεων. Η εφαρμογή είναι ακόμα διαθέσιμη στο Google Play Store.  https://www.secnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: