Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2018

Με «συγκεκριμένα μέτρα» στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός - Χρονια της Αμερικης φετος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να θέτει τις προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα μετά και το τέλος του προγράμματος στήριξης.

Οι φωτιές στην ανατολική Αττική και η εθνική τραγωδία που κόστισε τη ζωή 96 ανθρώπων, δεν αφήνουν περιθώρια για πανηγυρισμούς. Η είσοδος της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή παίρνει σάρκα και οστά την 21η Αυγούστου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αναμένεται να περιοριστεί σε ένα διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό από το μέγαρο Μαξίμου. 


Όσον αφορά τις προτεραιότητες για τον επόμενο χρονικό διάστημα, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, στάθηκε στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ και την ανακούφιση των πολιτών. Μιλώντας στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», τόνισε παράλληλα ότι στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, «θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα».

Ο Γ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα έχουμε οικονομία σε ανάπτυξη, για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, βιώσιμο χρέος, και «πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».

Ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρόσθεσε πως θα «δοθούν περαιτέρω οικονομικές ανάσες στην κοινωνία, μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών» και έθεσε ως στόχο «να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Όσον αφορά τις συντάξεις είπε ότι «αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».

Πριν φθάσουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να «ξαναμοιράσει την τράπουλα» ανακοινώνοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.     http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: