Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2018

Τραγωδία στο Μάτι: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια Φύτρου μεταξυ των οποίων σε Σκουρλέτη και Τόσκα

Μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατέθεσε το πρωί η Βαρβάρα Φύτρου, η τραγική μητέρα που μέσα σε λίγες ώρες έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με την μηνύτρια, ο θάνατος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε όπως έπρεπε και όπως ορίζουν οι νόμοι. Γι αυτόν τον λόγο στρέφεται σε κατά 7 συγκεκριμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δύο υπουργών (Σκουρλέτη και Τόσκα) και κατά παντός άλλου προκύψει από την δικαστική έρευνα.


Σύμφωνα με την μηνύτρια, ο Δήμος Μαραθώνα ήταν παντελώς απροετοίμαστος, όπως προκύπτει και από το πρακτικό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου γίνεται η παραδοχή πως «ο τομέας πολιτικής προστασίας στο Δήμο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά από πλευράς οργάνωσης δυνατοτήτων, προσβασιμότητας στην επέμβαση και διαχειριστικής αποτελεσματικότητας στο Δήμο».

Σε αντιδιαστολή με όσα δεν έγιναν στο δήμο Μαραθώνα, η μηνύτρια παραθέτει στην έγκληση της όσα έκανε ο Δήμος Αθηναίων στις παιδικές κατασκηνώσεις, από νωρίς το απόγευμα, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ.

“Ο Δήμος Αθηναίων είχε φυσικά προνοήσει και είχε στείλει δυο υδροφόρες που πολέμησαν εκεί με δημοτικούς υπαλλήλους μέσα στις φλόγες. Και νίκησαν. Στάλθηκε και τρίτη και τέταρτη (υδροφόρα) μέσα στη νύχτα. Συνολικά φορτώθηκαν 15 πούλμαν για τα οποία δημιουργήθηκε εναλλακτική διαδρομή της Μαραθώνος και συνοδεία περιπολικών της δημοτικής αστυνομίας πέρασαν «σφαίρα» από παντού, δίπλα από φλόγες και την καταστροφή, αλλά πέρασαν με ασφάλεια. Μαζί με τα παιδιά έφυγαν από τις φλόγες και πενήντα περίπου πρόσκοποι".

Ευθύνες όμως επιρρίπτονται και στην περιφέρεια Αττικής, η οποία σύμφωνα με την μηνύτρια, δεν εφάρμοσε κανένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, αλλά και στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία.
https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: