Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2018

Τσούπρα : Ουδέποτε πήραμε εντολή εκκένωσης

Το Πυροσβεστικό Σώμα έβαλε στο κάδρο της κατάθεσής για τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική η περιφερειακή σύμβουλος, αρμόδια για θέματα πολιτικής προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, δίνοντας νέα διάσταση στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά την κατάθεσή της στην εισαγγελέα πρωτοδικών, η κ. Τσούπρα σε δήλωσή της επανέλαβε πως «η Περιφέρεια και οι δήμοι ουδέποτε έλαβαν εισήγηση ή εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών».


«Ωστόσο, συνδράμαμε με κάθε μέσο για τη διάσωσή τους. Πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και αιρετοί δώσαμε μια άνιση μάχη» τόνισε, προσθέτοντας πως «κατέθεσα ως μάρτυρας στην εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από πρόσκληση της αρμόδιας εισαγγελέας. Είναι το ελάχιστο για τους συμπολίτες μας που θρηνούν αυτή τη στιγμή».

Νωρίτερα, στην κατάθεσή της η κ. Τσούπρα υποστήριξε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος στο Νέο Βουτζά, πράγμα που δεν γινόταν γιατί ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Η ίδια πρόσθεσε ότι στο συντονιστικό έμαθε γύρω στις 8 ότι είχε φτάσει η φωτιά κάτω στο Μάτι, συμπληρώνοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική για εκκένωση στην περιοχή Μάτι.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: