Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2018

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την Folli Follie

Συνεχίζονται οι αρνητικές εξελίξεις για την Folli Follie, καθώς η τράπεζα UBS,  αντιπρόσωπος του ομολόγου της σε ελβετικό φράγκο, κατήγγειλε «πιστωτικό γεγονός» ύψους 150. 000.000 εκατ. ευρώ και λήξεως 2021. 

Έτσι θα μπορούν πλέον οι κάτοχοι του ομολόγου επίσης να το καταγγείλουν και η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου θα καλείται να αντιμετωπίσει αιτήματα για αποζημιώσεις. 


Σύμφωνα με το Bloomberg, η UBS ανέφερε πως είχε ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την Folli Follie για το credit on default του ελβετικού ομολόγου και πως εξετάζει την κατάσταση.

Η απόφαση της ελβετικής τράπεζας έρχεται μόλις τρεις μέρες μετά την πρώτη καταγγελία επί δανειακής σύμβασης του τίτλου Schuldschein, που είχε συνάψει η εταιρεία, από ομολογιούχους του εξωτερικού για ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω κρίσιμη θεωρείται η επικείμενη δικαστική απόφαση στα μέσα Σεπτεμβρίου για προστασία από τους πιστωτές, την οποία έχει ζητήσει εταιρεία.


http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: