Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Μακελειό στην Κριμαία: Ένοπλοι πυροβολούσαν κατά μαθητών και καθηγητών - 13 νεκροί

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με την έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου, καθώς και άλλοι μάρτυρες, άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.


«Λίγα λεπτά αφότου έφυγα, κάποιοι εισέβαλαν στο κτήριο. Προκάλεσαν έκρηξη στο λόμπι, όλα τα παράθυρα έσπασαν. Έτρεχαν στους διαδρόμους και πετούσαν κροτίδες. Ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, στη συνέχεια ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, άνοιγαν τις πόρτες στις αίθουσες διδασκαλίας και σκότωναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Ήταν πραγματική τρομοκρατική επίθεση. Όπως στο Beslan. Θα είχα πεθάνει κι εγώ (αν ήμουν στο κτήριο), πυροβόλησαν όλους τους ανθρώπους μου, τα παιδιά και το προσωπικό μου».Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη στο κολέγιο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη έκρυβε μέσα μεταλλικά στοιχεία, ώστε κατά την ενεργοποίησή του να προκαλέσει όσο γίνεται περισσότερα θύματα.
https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: