Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Τζανακόπουλος για σύγκρουση Κοτζιά- Καμμένου: Το τρένο προχωρά, όποιος δε θέλει ή δυσφορεί, κατεβαίνει

Διπλό μήνυμα στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Άμυνας Πάνου Καμμένου έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Το τρένο προχωρά, όποιος δε θέλει να φτάσει στον προορισμό και όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, κατεβαίνει" δήλωσε ειδικότερα ο κ.Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος και στις δύο πλευρές.

"Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτικότατη επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και αν ήθελε να πει κάτι θα το έλεγε" ξεκαθάρισε επίσης μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha. Έκανε επίσης λόγο για "φαντασιόπληκτες διαρροές με πολιτική σκοπιμότητα".


Ειδκότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως "δεν θα σχολιάσω φαντασιόπληκτες διαρροές και δεν γνωρίζω για ανθρώπους από το υπουργικό συμβούλιο που διαρρέουν τέτοια πράγματα. Αυτό που έγινε χθες ήταν μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση στη βάση όσων είπε ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας όλοι μας και συλλογικά την στάση μας και να πούμε εκ των προτέρων ότι δεν θα συμπλεύσουμε με την ρητορική της δεξιάς και της άκρας δεξιάς προκαλώντας την αποσταθεροποίηση της χώρας. και αυτό έγινε απολύτως σαφές". Τόνισε με νόημα ότι "ο πρωθυπουργός δεν παρακαλά κανέναν, δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Στις πολιτικές εξελίξεις δεν σύρεται. Τις προκαλεί όταν κρίνει ότι είναι θετικό για την χώρα του".
"Ο Πάνος Καμμένος, είπε παράλληλα, διατηρεί τη διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ", προσθέτοντας ότι οι πολυκομματικές κυβερνήσεις συζητούν και αποφασίζουν με πλειοψηφίες. Όσο για το σενάριο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι "αυτό το θέμα δεν υφίσταται, αφού δεν υπάρχει καμία διάθεση σύμπλευσης με τη ΝΔ από μέλος της κυβέρνησης".


https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: