Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2018

Μήνυση στον Τσουκαλά για τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο

Βρέθηκε και κάποιος να μηνύσει τον Τάκη Τσουκαλά για το ρατσιστικό κρεσέντο του σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Πρόγραμμα Παρατηρητήριο

Στην αναφορά του προς το Τμήμα προς το το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, του Υπουργείου προστασιας του Πολίτη, ο κ. Δημητράς, επισημαίνει:



Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο το εμφανώς ρατσιστικό παραλήρημα του αθλητικού “δημοσιογράφου” Τάκη Τσουκαλά εις βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο:

Ελληνική τηλεόραση είναι, ο καθένας ό,τι θέλει λέει. Ο Τάκης Τσουκαλάς στη χθεσινοβραδινή εκπομπή σε ένα ξέσπασμα του αποκάλεσε μάλιστα πίθηκο τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού και της Θύρας 7 ήταν έξαλλος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής και τα είχε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον σχεδιασμό της ομάδας στους κοντούς τονίζοντας πως ήταν λάθος, ενώ τόνισε πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν γίνεται να παίζει τόσα πολλά λεπτά και δεν μπορεί να τρέχει πάνω κάτω.

Ο Τάκης Τσουκαλάς στο φινάλε άφησε ως κερασάκι στην τούρτα τον χαρακτηρισμό για τον Θανάση Αντετοκούμπο χαρακτηρίζοντας τον παίκτη του Παναθηναϊκού ως πίθηκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».

Τον ίδιο χαρακτηρισμό πριν χρόνια είχε κάνει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σας επισυνάπτουμε το άρθρο και σε pdf όπως και το video.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς»

https://www.documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: