Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2018

«Πόλεμος» εισαγγελέων για τη Novartis – Αγωγή κατά της Τουλουπάκη κατέθεσε η Ράικου

Στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας προσέφυγε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου με τον σύζυγό της
Η κ. Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας
Το ζεύγος θεωρεί υπεύθυνους για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών την εισαγγελέα Διαφθοράς και ζητά αποζημίωση
Στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας προσέφυγε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, καταθέτοντας αγωγή κακοδικίας σε βάρος της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία τη διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.



 Αναλυτικότερα, στην πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά αγωγή, η κ. Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η αγωγή φέρει την υπογραφή και του συζύγου της γιατρού Λάζαρου Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Το ζεύγος θεωρεί υπεύθυνους για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και συνεργάτες της, λόγο για τον οποίο κατέθεσαν και την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.


 Την αγωγή κακοδικίας της Ελένη Ραϊκου τη χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Άλλωστε, ήδη ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της Novartis. Υποστήριξε ότι η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού.
 https://www.altsantiri.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: