Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2019

Αριστοτεχνικη στηριξη Μερκελ σε Μητσοτακη - Του φτιαχνει το προφιλ του απειθαρχου εντος της Ε.Ε...ενω τον κανει στα ματια του κοσμου...ομολογο της! Ακρως ενδιαφερουσα αναλυση

Η Άγκελα Μέρκελ δεν είναι ένα πρόσωπο που αγνοεί τα βαθύτερα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στη γερμανική πολιτική την περίοδο της κρίσης. Ξέρει λοιπόν ότι αν κάτι έφερε τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία ήταν η – αρχική τουλάχιστον – αντίσταση του απέναντι σε αυτή τη γερμανική κυριαρχία.

Δίνοντας τα εύσημα χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, στον Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες των Ελλήνων όλο το προηγούμενο διάστημα και λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων ως προς το ονοματολογικό και το ζήτημα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι απαγορευτικό ούτως ή άλλως και με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα έπρεπε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο. […] Πρόκειται να μιλήσω και με τον κύριο Μητσοτάκη (σ.σ. για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών) χωρίς να θέλω να δώσω μεγαλύτερη αξία στον ρόλο μου. […] Θα θέσω την υπόθεση όπως την παρουσιάζω, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να επηρεάσω την κατάσταση, να αλλάξω τα πράγματα επειδή μίλησα ως καγκελάριος της Γερμανίας» επιχείρησε με «γερμανικό» τρόπο να ισχυροποιήσει τον Μητσοτάκη.


Η γερμανίδα Καγκελάριος αφού δήλωσε αιφνιδιασμένη από την ερώτηση της γερμανίδας δημοσιογράφου (πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να μην είχε από πριν τις ερωτήσεις η γερμανική Πρεσβεία;) χαρακτήρισε τον αρχηγό της ΝΔ ως ένα δύσκολο συνομιλητή της και τον καλύπτει επισημαίνοντας ότι δεν λέει άλλα πίσω από την πλάτη των Ελλήνων κι άλλα στους Ευρωπαίους και ότι τάχα παραμένει σταθερός στην άποψή του να μην δοθεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στους γείτονες.

Η Μέρκελ δίνοντας εύσημα στον Τσίπρα για την απόλυτη εφαρμογή των επώδυνων μεταρρυθμίσεων, προσπάθησε παράλληλα να τον «αδυνατίσει» περιγράφοντας μια εικόνα ενός Πρωθυπουργού που πειθαρχεί, ενώ παρουσίασε για πρώτη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απέλυε δημοσίους υπαλλήλους με εντολές των Γερμανών, σαν δήθεν ένα απείθαρχο όργανο εντός της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτή η αποστροφή της Μέρκελ είναι και το πρωτοσέλιδο τους σημερινού φύλλου της Καθημερινής. «Είμαι ευγνώμων στον κ. Τσίπρα – Δεν νομίζω να πείσω τον Μητσοτάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λογικά ο Μητσοτάκης θα πάρει τη «σκυτάλη» που του δόθηκε για να παίξει τον ρόλο του απείθαρχου στις δηλώσεις που θα κάνει μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ. Μένει να τον δούμε και on camera, αφού σύμφωνα με τη διαρροή από την Πειραιώς θα κάνει δηλώσεις μετά.

Φανταζόμαστε – και το γράφουμε με χιούμορ αυτό – ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους θα ρωτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον οικογενειακό του φίλο, τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία και τον «περιθάλπει» η γερμανική κυβέρνηση.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/akrovatiki-stirixi-mitsotaki-apo-merkel/#ixzz5cKdMzGth

Δεν υπάρχουν σχόλια: