Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2019

Οργανωμενη επιθεση με δημοσιοποιηση τηλεφωνων βουλευτων που θα ψηφισουν τη συμφωνια των Πρεσπων - Πολιτικη στηριξη δινει ο Κυρανακης της ΝΔ - Στο κολπο εθνικιστικη fake ομαδα των Anonymous

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του documentonews.gr πως στέλεχος της ΝΔ παρακινούσε φίλους και μέλη του κόμματος να στέλνουν μηνύματα ή να παίρνουν τηλέφωνο και να απειλούν βουλευτές που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το στέλεχος το οποίο έστειλε το επίμαχο μήνυμα είναι ο Σπύρος Αβραμάκος και πρόκειται για τον πρόεδρο της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ, Β4 ΝΟΔΕ.Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το documentonews.gr, ο Σπύρος Αβραμάκος ζητά από τους παραλήπτες του εν λόγω μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές για να μην «τολμήσουν» να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε μία κίνηση που θυμίζει δρομολογεί παρακρατικές μεθόδους άλλων εποχών, οι οποίες οδηγούν στον ευτελισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Είναι θέμα δημοκρατίας και ηθικής τάξης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει θέση για αυτή την πρωτοφανή πράξη και να απαντήσει αν με δική του εντολή εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα ή όχι. Κι όλα αυτά μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του περί δημοκρατικών ιδεωδών, μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Στο κολπο και Εθνικιστικη Ομαδα η οποια αυτοαποκαλειται Anonymous...και δεν εχει καμια σχεση με το διεθνες κινημα των Anonymous...



Οι Anonymous Greece με ανάρτησή τους στα social media ισχυρίζονται ότι έχουν τα στοιχεία 1.500 στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.


Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζονται χάκαραν τους ΑΝΕΛ, και υπέκλεψαν 1.500 προσωπικά δεδομένα στελεχών του, αποκαλύπτοντας ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων και mail.Υποστηρίζουν ακόμα ότι τα στοιχεία αυτά τα ανέβασαν στο Διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να εξηγούν το λόγο της ενέργειας αυτής.

Κυρανάκης: Το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός

“Υποχρέωση” και όχι εκφοβισμό” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές προκειμένου να μην υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.
H τοποθέτηση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ αφορά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη της ΝΔ στα βόρεια προάστια διακινούν, μέσω Facebook, απειλητικά μηνύματα μαζί με τα στοιχεία και τα τηλέφωνα βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.
Ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την Νικόλ Λειβαδάρη δήλωσε πως “το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός”. “Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση” τόνισε, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έχει υπ' όψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα.
“Επί της αρχής όμως”, είπε, “το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό”.
Ο Κώστας Κυρανάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών στο σύνολό της, άφησε όμως ανοιχτό το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει και το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. 

Εκατοντάδες απειλές σε τηλέφωνα πολιτικών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
Εκατοντάδες απειλές δέχονται το τελευταίο διάστημα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο news24/7, βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ορισμένοι δε εξ αυτών ότι θα παράσχουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις», είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές που μερικοί από αυτούς μίλησαν στο news24/7!

«Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Και άλλοι βουλευτές που δέχτηκαν απειλητικά μηνύματα φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

Ωστόσο το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας μας και θα πρέπει, κατά τη γνώμη πολλών, να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές, αλλά και τα πολιτικά κόμματα να εξασφαλίσουν ένα κλίμα ήρεμου διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ενδεχομένως και της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης, αν αυτή απαιτηθεί. Πολύ περισσότερο που αναμένονται συλλαλητήρια για το μακεδονικό με τους διοργανωτές να κάνουν ήδη λόγο ότι αναμένουν να υπάρξουν ακραία στοιχεία με αλλότριους σκοπούς.Βασίλης Σκουρής




https://www.documentonews.gr/

https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: