Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2019

Ο Πανος Καμμενος βοηθησε στο να περασει η συμφωνια των Πρεσπων και τωρα τσαμπουκαλευεται για την τιμη των οπλων

Ο Πανος Καμμενος σε συνεννοηση με τον Τσιπρα διελυσε τους ΑΝΕΛΛ, ωστε οι βουλευτες του να βοηθησουν να περασει η συμφωνια των Πρεσπων απο τη Βουλη. Αποδειξη η "μεταγραφη" της Παπακωστα. Ολα τα αλλα ειναι για τα ματια του κοσμου και για να κρατησει το δεξιο-πατριωτικο του προφιλ. Μαλιστα ο ιδιος ο Σκουρλετης ειχε πει στον Real Fm πως ο Καμμενος απελευθερωσε την Παπακωστα ωστε να ψηφισει την συμφωνια των Πρεσπων...επειτα απο deal με τον Τσιπρα.

Πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να μην επιταχύνει τις διαδικασίες κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται πως ασκούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ανάλογο είναι το μήνυμα που αναμένεται να δοθεί από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, που ανοίγει στη Βουλή της πΓΔΜ η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή». Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε διαδοχικές επιθέσεις στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, μέσω Τwitter.

ΚΑΝΤΕ CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε νέα ανάρτησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλεσε ξανά «ολετήρα» τον κ. Κοτζιά, αλλά επιτέθηκε και στους «συνοδοιπόρους» του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter: «Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».

Είχε προηγηθεί σκληρό σχόλιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά του Νίκου Κοτζιά, πάντα μέσω Twitter, στο οποίο ο κ. Καμμένος έγραψε: «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».


Πάντως, τα δεδομένα είναι ότι η ιδρυτική θέση των ΑΝεξάρτητων Ελλήνων είναι η μη εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε σύμφωνία με την πΓΔΜ. Γι' αυτό και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τονίζει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε κι αν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή. Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθαρίζει ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν και οποιαδήποτε πρόταση δυσπιστίας προέλθει από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «ανοιχτοί» στο ενδεχόμενο ολιγόμηνης κυβερνητικής λειτουργίας με καθεστώς «ψήφου ανοχής». Όχι όμως προκειμένου να υπάρξει επίσπευση της κύρωσης της Σύμφωνίας των Πρεσπών αλλά για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «κάθαρσης» του πολιτικού συστήματος (υποθέσεις Novartis, σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κ.λπ). 

Αυτό, πάντως, που φαίνεται να προκαλεί πονοκέφαλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι το ζήτημα της εσωτερικής τους συνοχής. Κι αυτό γιατί στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ήδη μια επίσημη διαφωνία του βουλευτή του κόμματος, Θανάση Παπαχριστόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, αλλά και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση της για το Σκοπιανό. 

Στην παρούσα φάση στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν, πάντως, στο ότι όσο σκληρή και αν είναι για τον Πάνο Καμμένο η εγκατάλειψή του από βουλευτές του, θα αποφύγει να τραβήξει το σχοινί, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. 

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός -χωρίς να κάνει ευθεία, ονομαστική αναφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ- διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας με την πΓΔΜ.

«Μπροστά σε εαυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω, η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήρθε μετά τις διαδοχικές αναρτήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για το θέμα της 
Συμφωνίας των Πρεσπών.  https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: