Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019

ΕΥΠ και ΕΡΤ στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μεταφέρονται, μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.  

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον πρωθυπουργό», αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ.


Επίσης, σημειώνεται ότι «στον πρωθυπουργό μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως αυτή οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του π.δ. 82/2017».  Να σημειωθεί ότι στο π.δ 82/2017 (ΕΔΩ) αναφέρεται ότι, μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης «μεριμνά» και για «την εποπτεία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ Α.Ε.) και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Α.Ε. (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.)»

Δείτε ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα (ΕΔΩ), όπου μεταξύ άλλων καθορίζονται τα εξής: 

– Στον πρωθυπουργό μεταφέρονται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, η Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου,  η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). 

Όλα στο υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» για «νόμο και τάξη»

– Συγχώνευση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής σε νέο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο νέο Υπουργείο, όπου θα υπάγονται και υπηρεσίες από άλλα υπουργεία: 

από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, δηλαδή  οι υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τα Καταστήματα Κράτησης, Σωφρονιστικά και Θεραπευτικά Καταστήματα, τα Ειδικά Θεραπευτικά Καταστήματα και η Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου και οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής.
από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων, Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσής και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης,
– Συγχώνευση των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών σε νέο Υπουργείο Εσωτερικών και μεταφορά
αρμοδιοτήτων στο νέο Υπουργείο. 

– Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και οι φορείς που υπάγονται σε αυτήν μεταφέρονται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

– Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών μεταφέρεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 – Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετονομάζεται σε Υπουργείο Δικαιοσύνης.  https://www.imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: