Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2019

«Ανάπτυξη για όλους» το σύνθημα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το κυβερνητικό του σχέδιο αναμένεται να αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία θα πάει την Παρασκευή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα παρουσιάσει πώς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «θα μετουσιωθεί σε απτά αποτελέσματα».

Όπως αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους», «θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας».


Στα επενδυτικά σχέδια που θα αναφερθεί, είναι το Ελληνικό, η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει ότι η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες δεν θα προκύψει όμως μόνο από τις μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις, αλλά θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων που ήδη υλοποιείται. 

Ως παράδειγμα θα αναφέρει τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, «οι οποίες έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Τα μειωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πιστοποίησαν τη μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης».

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις «βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία», αλλά και στον μηχανισμό προστασίας της πρώτης κατοικίας, που όπως αναφέρεται «αποδεικνύουν ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτικής της».

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: