Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για την επισκεψη Μητσοτακη - Αφου πλεον ειναι λαϊκος ηγετης...ποιον φοβαται;

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη λόγω της 84ης Διεθνούς Έκθεσης, με την αστυνομία να έχει βγάλει στους δρόμους πάνω από 3.000 αστυνομικούς, ελικόπτερο, «αύρες» και άλλα μέσα καταστολής για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας, με τις οποίες οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα «συνοδεύσουν»την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το Έθνος, από την Παρασκευή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ενώ, στη διάθεση των αστυνομικών θα βρεθούν, εκτός από το ελικόπτερο που ξεκίνησε από την Παρασκευή τις πτήσεις πάνω από την πόλη, δύο αύρες εκτόξευσης νερού, drones με κάμερες που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και άλλα μέσα.



Σύμφωνα με τις οδηγίες της ηγεσίας, η αστυνομική παρουσία στους δρόμους θα είναι εμφανής και ταυτόχρονα «διακριτική», ενώ θα παρεμβαίνει «αποφασιστικά» για την αντιμετώπιση κρουσμάτων πρόκλησης ταραχών, εν τη γενέσει τους. Περιμετρικά του Βελλίδειου θα δημιουργηθεί όπως κάθε χρόνο μια ζώνη ασφαλείας, όπου θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις για την ομιλία του πρωθυπουργού.

Αστυνομικοί - ένστολοι και με πολιτικά - θα βρίσκονται περιμετρικά της ΔΕΘ και σε καίρια σημεία της πόλης, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πιθανοί «στόχοι» επιθέσεων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, λόγω της διαμάχης για την κατάργηση του ασύλου, αλλά και σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη.

Επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να μην συναντηθούν οι πορείες αντίπαλης ιδεολογικής αφετηρίας, όπως, π.χ. οι αντιεξουσιαστές και οι διοργανωτές της συγκέντρωσης για το Μακεδονικό.

Οι συγκεντρώσεις

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο ίδιο μέρος καλεί τα μέλη της η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα και συλλογικότητες, ενώ θα εκπροσωπηθούν όλα τα Εργατικά Κέντρα των νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Η σταθερή και πλήρης εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εργασία με υγεία και ασφάλεια, ο σταθερός κοινωνικός προϋπολογισμός, το δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι συντάξεις και παροχές, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση κι ο σεβασμός στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις είναι τα κεντρικά αιτήματα του φετινού συλλαλητηρίου.

Στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ θα ενσωματωθούν και τα μέλη της ΛΑΕ, η οποία πραγματοποιεί προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας.

Λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ δίνει το δικό του «ραντεβού» στην πλατεία Αριστοτέλους. Τα σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη «να μην κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην επίθεση για το τσάκισμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεών της, αλλά να συνταχθεί και να διεκδικήσει μαζί με το ΠΑΜΕ»

Ο αντιεξουσιαστικός χώρος και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν, επίσης στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα.

Στην παραλία, στο ύψος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίνουν το δικό τους κάλεσμα μέσω Facebook οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Την αυλαία των κινητοποιήσεων άνοιξαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με την συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία οι συμμετέχοντες κρατούσαν μπάλες του μπάσκετ, καλώντας τον πρώην μπασκετμπολίστα υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να βάλει «τρίποντο» στην Υγεία, καλύπτοντας τα οργανικά κενά στα νοσοκομεία.

Το απόγευμα πήραν τη σκυτάλη οι ένστολοι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και θα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Ταμπουρώνονται» οι έμποροι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείνει στα μέλη του που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να τα κλείσουν στις 3 μ.μ. σήμερα το μεσημέρι και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα. Μεταξύ άλλων:

Να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών
Να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους
Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο
Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους
Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.
Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.
Ερμιόνης, από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου και
Ανδρέου Γεωργίου, από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.
β. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Κυριακής (08-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στην οδό Ελ.Βενιζέλου από Εγνατία έως Λ.Νίκης.

γ. Σάββατο (07-09-2019), από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.
Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.
Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.
δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου.

Από ώρα 14.00΄ του Σαββάτου (07-09-2019) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Στο επίκεντρο η Ινδία, πάνω από 1.600 εκθέτες

Τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία, η οποία θα παρουσιάσει τον «εαυτό» της σε σχεδόν 3000 τετραγωνικά μέτρα στο περίπτερο 13, με περίπου 80 επιχειρήσεις να εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από τον πρωτογενή τομέα ώς την υψηλή τεχνολογία.

Συνολικά, οι άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες ξεπερνούν τους 1.600, με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν περί τις 300 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι κρατικές και διεθνείς συμμετοχές ανέρχονται σε 18 (Ινδία, Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία).

Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16.00-18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), για πολύτεκνους - τρίτεκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών). Τα παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν.

Το ωράριο της 84ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Τις καθημερινές από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00.

https://tvxs.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: