Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2019

Ομοφοβικη επιθεση απο μπατσους της ΕΛ.ΑΣ: «Κινδυνεύουμε από αστυνομικούς που έχουν αποστολή να μας προστατεύουν»

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την τιμωρία των αστυνομικών που τους επιτέθηκαν λεκτικά με ομοφοβικά σχόλια και στη συνέχεια και σωματικά την Πέμπτη το βράδυ, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι ο Νίκος Σοφιανός και ο Δημήτρης Καραμπόσχος, οι δύο αποδέκτες της ομοφοβικής βίας των αστυνομικών.


Οι δύο άνδρες πέρασαν την υπόλοιπη νύχτα και το επόμενο πρωί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου κατέθεσαν όσα τους συνέβησαν και προχώρησαν σε αναγνώριση του ενός από τους δύο δράστες.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχημάτισε δικογραφία που οδηγείται στην Εισαγγελία, ενώ οι δύο άνδρες είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και μήνυση.

«Δεν θέλουμε να μας ζητήσουν “συγγνώμη”. Θέλουμε να τιμωρηθούν. Ανθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές είναι επικίνδυνοι. Δεν μπορεί να έχουν θέση στην αστυνομία», σημειώνουν στην «Εφ.Συν.».

Οι δύο σύντροφοι περπατούσαν στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, στο πλάι του Αρχαιολογικού Μουσείου, πιασμένοι χέρι χέρι, όπως κάνουν συχνά. Περνώντας έξω από τη σταθμευμένη αστυνομική κλούβα, άκουσαν τον έναν από τους δύο άντρες των ΜΑΤ που κάθονταν απ’ έξω να λέει δυνατά στο τηλέφωνο: «Περνάνε τώρα κάτι παλικάρια άλλο πράγμα».

Δεν κατάλαβαν ότι το σχόλιο απευθυνόταν στους ίδιους και δεν έδωσαν σημασία, αλλά ο αστυνομικός επέμεινε. «Αντρακλες είναι, μην το συζητάς. Σκέτοι άντρακλες», είπε με έντονα ειρωνικό ύφος.

Κοντοστάθηκαν και γύρισαν προς το μέρος του. «Συγγνώμη, σ’ εμάς αναφέρεστε;» ρώτησαν. Οπως καταγγέλλουν, ο αστυνομικός πλησίασε πολύ κοντά τους. «Ναι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;» ρώτησε επιδεικτικά. «Αν αναφέρεστε σε μας, προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα», απάντησε ο κύριος Σοφιανός.

Πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του, ο αστυνομικός τον κουτούλησε με δύναμη στο κεφάλι, κάνοντάς τον να πέσει στο έδαφος. Σηκώθηκε και ξαναρώτησε σοκαρισμένος: «Τι συμπεριφορά είναι αυτή;». «Δεν μ’ αρέσει η φάτσα σου. Τσακίσου φύγε από δω πέρα», ήταν η απάντηση. «Τσακιστείτε φύγετε», συμπλήρωσε ο δεύτερος αστυνομικός, σιγοντάροντας τον συνάδελφό του, ενώ καθώς έφευγαν τους έβαλε τρικλοποδιά.

Οι δύο σύντροφοι φοβήθηκαν τα χειρότερα και απομακρύνθηκαν χωρίς να αντιδράσουν. «Το μέρος ήταν σκοτεινό. Ποιος μας εγγυάται ότι, αν αντιδρούσαμε, δεν θα 'μασταν σήμερα γεμάτοι μώλωπες από τα χτυπήματα;» λένε, ακόμα σοκαρισμένοι.

«Κυκλοφορούμε παντού ελεύθερα χωρίς να έχουμε ακούσει το παραμικρό σχόλιο. Είναι απίστευτο ότι κινδυνεύουμε από αστυνομικούς που έχουν αποστολή να μας προστατεύουν», σημειώνουν.

«Είναι απίστευτο που στην Ελλάδα του 2019 δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία επειδή απλά κυκλοφορούμε με τον σύντροφό μας, που βιώνουμε βία επειδή είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα», έγραψαν στο ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικό antivirus, συνιδιοκτήτης του οποίου είναι ο κ. Σοφιανός.

Σημειώνουν ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό ήταν παραπλανητική και διαστρέβλωνε τα γεγονότα, καθώς παρέλειπε κάθε αναφορά στην ομοφοβική επίθεση και μιλούσε για «περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας».

«Δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός. Υπήρξε ομοφοβική επίθεση. Ο αστυνομικός μας απευθύνθηκε με ειρωνικά ομοφοβικά σχόλια και στη συνέχεια μας χτύπησε, χωρίς να αντιδράσουμε», υπογραμμίζουν.
Δημήτρης Αγγελίδης

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: