Παρασκευή, Απριλίου 03, 2020

Τα νεα μέτρα περιορισμου της κυκλοφορίας που εξετάζει η κυβερνηση να ανακοινωσει την Κυριακη 5/4/2020 για τον Κορωνοϊο

Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει χρονικούς περιορισμούς στις εξόδους των πολιτών με SMS κι άλλα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ακόμη ειδικά μέτρα με ελέγχους σε διόδια, περιφερειακούς δρόμους, σταθμούς λεωφορείων κλπ., θα ληφθούν εν όψει του Πάσχα με τον φόβο μαζικής «απόδρασης» προς τη επαρχία.

Τέλος θεωρείται πιθανόν η κυβέρνηση -μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις υψηλόβαθμων παραγόντων της Εκκλησίας και του Μεγάρου Μαξίμου- να επιτρέψει την Μεγάλη Εβδομάδα τη διεξαγωγή λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, όπως το ζήτησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με σαφείς εντολές να μην χρησιμοποιηθούν μεγάφωνα και να αποτρέπονται στον περίγυρο οι συγκεντρώσεις πιστών.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, έρχεται νέο κύμα μέτρων που περιλαμβάνουν:


Αύξηση προστίμου για άσκοπη κυκλοφορία
Νέο όριο συναθροίσεων ( κάτω των 10 ατόμων)
Αποκλεισμός δημόσιων χώρων
Ειδικήβεβαίωση εξόδου για ηλικιωμένους
Πλαφόν εώς 2 sms ημερησίως
Διαφορετικά χρονικά όρια μετακινήσεων
Αστυνομικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς, στάσεις λεωφορείων
Κλείσιμο των διοδίων
Μετακίνηση εκτός δήμου, άπαξ, με βεβαίωση κατοικίας
Κλειστές λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε επιλεγμένες εκκλησίες μητροπόλεων
Στις επόμενες ώρες τα νέα μέτρα
Ενδεικτική του γεγονότος ότι η απόφαση για νέα μέτρα έχει ήδη ληφθεί είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι ο πολίτης θα «μπορεί να βγαίνει μία – δύο φορές έξω και να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, για να πάρει τα αγαθά που χρειάζεται χωρίς να γίνεται κατάχρηση. Χρειάζεται, λοιπόν, ένας χρονικός περιορισμός».

Εξάλλου, ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα δύο με τρία εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.
«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών.  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: