Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Τηλεργασία μέχρι το 2021 προτείνει η Σουηδία

Την αποτροπή του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς επιδιώκει η Σουηδία, για αυτό προτείνει να διατηρηθεί η τηλεργασία μέχρι και το 2021. Η Σουηδία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που δεν έλαβαν έγκαιρα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα να ξεπερνούν τα 80.000. 


Παρ'όλο που έχει παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων ιδιαίτερα των σοβαρών περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί πως αν αυξηθούν και πάλι οι επαφές, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερη έξαρση του ιού από το φθινόπωρο.

Έτσι, οι αρχές προέτρεψαν σήμερα (Πέμπτη) τους πολίτες να συνεχίσουν την τηλεργασία τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2021. Καθώς υπάρχουν πολλά άτομα που πρέπει να πηγαίνουν κάθε μέρα στην εργασία τους, θα ήταν καλό για την προστασία τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις όσοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι. Σημειώνεται πως στη Σουηδία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αντίθετα, μόνο το υγειονομικό προσωπικό είναι υποχρεωμένο να τις χρησιμοποιεί. 
 https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: