Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2008

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ... ΑΥΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ...

Ναι ειναι αληθεια...
Το ειπε ο Αρχιεπισκοπας Ιερωνυμος...
Οι Αριστεροι ειναι πιο πιστοι απο τους Δεξιους...
Και μαλιστα,υπο την επήρεια του λιβανιού συνεχισε...

"Το μέγα αμάρτημα της Ορθοδοξίας
είναι η πολυδιάσπαση
και η προσκόλληση στον εθνικισμό.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει το συντομότερο
να κλείσει όλες τις ρωγμές που υπάρχουν."


Και εκει που λες...οπα...
ο τυπος δικος μας ειναι...
πεταει και την παρακατω ατακα
και σε αφηνει μαλακα...


"Θα ήθελα, σε συνεργασία με την Πολιτεία
και με διαφάνεια,
να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία
και οι πόροι να πάνε στο λαό.
Με διακονία, όμως..."


Οποτε,εχουμε τρεις εκδοχες
για την παραπανω δηλωση...

Ή ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος
το εχει ριξει στα ναρκωτικα
και δεν ξερει τι λεει κατα καιρους...

ή στα νιατα του ηταν καψουρης
με γκομενακι απο την ΚΝΕ...

ή πραγματικα εννοει αυτο που λεει...

Θελουμε να ελπιζουμε ως ισχυει το τελευταιο,
χωρις να εχουμε αυταπατες για την θεση του...


ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2008

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Iερωνυμος το ελεγα παντα οτι ειναι πολυ σωστος και πραγματικα σοφος ανθρωπος, αφου δεν αρεσκεται στις φαμφαρες και τις μεγαλοστομιες που εχουν κανει ο προκατοχος του αλλα και αλλοι ''συναδελφοι'' του.

Δυστηχως παρολη την υψηλη θεση που κατεχει, το να καθαρησει ολο αυτο το σκατο μεσα στην εκκλησια ειναι πραγματικα δυσκολο εργο.

Μακαρι να δουμε και τις πραξεις διοτι λογια πολλα και μεγαλα δεν εχει πει και αυτο ειναι στα υπερ του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ. ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ. ΜΑΙΜΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Ανώνυμος είπε...

mprabo o geronimo

Ανώνυμος είπε...

epitelous enas an8rwpos pou blepei to nohma... auto legetai kalosynh..

Unknown είπε...

Αγαπητέ Πρέζαtv σε διαβάζω τόσο καιρό και δεν μπορώ να σε πιάσω, ώρες ώρες λες και προβοκάρεις ο ίδιος τις αναρτήσεις σου...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι γνωστό ότι ανήκει πολιτικά στο χώρο του ΠΑ.ΣΟΚ δεν νομίζω ότι το έχει κρύψει άλλοστε, όπως ξέρεις.

Όμως εκείνο που με κάνει και οργίζομαι σαν χριστιανός είναι πως ένας αρχιεπίσκοπος διαχωρίζει τους ανθρώπους σε δεξιούς και αριστερούς.

Καταργεί λοιπόν το Αγαπάτε Αλλήλους και το κάνει αλλιώς με τα δικά του λεγόμενα, αν βέβαια το είπε αυτό γιατί δεν μας λές τίποτα παραπάνω απλά μας λες απο έγκυρες πηγές.

Σίγουρα η Εκκλησία περνάει μια ζόρικη φάση μετα την αποκάλυψη του Σκάνδαλου Βατοπεδίου και με τις τεράστιες ΕΥΘΥΝΕΣ που έχει η Αρχιεπισκοπή για την εκκλησιαστική περιουσία.

Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις ανα την Ελλάδα με τις Μητροπόλεις να διεκδικούν εκτάσεις απο το δημόσιο.

Όπως γνωρίζουν οι πιο πολλοί αυτή η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να ξαναβγεί και ίσως θέλει να αποδείξει δυστυχώς ο αρχιεπίσκοπος την καλή σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Παρακολούθα το θέμα στένα φίλε prezatv και περιμένω πιο εμπεριστατωμένες αναρτήσεις για να καταλαβαίνουμε και εμείς τι παίζετε στο σύστημα.

Χαιρετισμούς απο την Πλατεία

Nobilis είπε...

Είναι καλος ο Ιερώνυμος, πραγματικά εννοεί αυτό που λέει...

Παρακολούθησέ τον και θα δεις.

Θέλει να κάνει πράγματα.
Δεν είναι εύκολο. Ξεκαθαρίζει την Αλληλεγγύη, εκεί οι αντιστάσεις είναι πάρα πολλές.
Μόνος του είναι με κανά δυο ακόμα.

Βοήθα τον, Πρέζα

Ανώνυμος είπε...

γουατέβερ

Iptamenos Ollandos είπε...

«Κεφάλαιο» ... στο πολιτικό πεδίο είναι ανάλογο με την «κυβέρνηση» ... Η οικονομική ιδέα του καπιταλισμού, η πολιτική της κυβέρνησης ή της εξουσίας, και την θεολογική ιδέα της Εκκλησίας είναι τρεις ταυτόσημες ιδέες, που συνδέονται με διάφορους τρόπους. Η επίθεση σε μία από αυτές ισοδυναμεί με επίθεση κατά του συνόλου αυτών. . . Ότι κάνει το κεφάλαιο στην εργασία, κάνει το κράτος στην ελευθερία και η Εκκλησία στο πνεύμα. Αυτή η τριάδα του απολυταρχισμού είναι ολέθρια, τόσο στην πράξη, όσο και στην φιλοσοφία. Το πιο αποτελεσματικό μέσο για την καταπίεση του λαού θα ήταν να υποδουλώσω ταυτόχρονα το σώμα, τη βούληση και την λογική." - Proudhon

Ανώνυμος είπε...

Ένας είναι ο πνευματικός μας αρχηγός Ο διωκόμενος άγιος Εφραίμ. Αποδοκιμάστε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, Ναι στο πλαστικό χρήμα!

Ανώνυμος είπε...

Ελευθεροτυπία 23 - 11 - 2008 Τι θα πείτε αύριο στη μεγάλη σύναξη των ιερέων της αρχιεπισκοπής;

- Το πρώτο που θα τους πω είναι ότι τίποτα δεν γίνεται αλλά και δεν διορθώνεται ο κόσμος αν δεν διορθώσουμε τον εαυτό μας. Πρώτα ο αρχιεπίσκοπος και μετά οι ιερείς. Αν δεν δούμε τον κόσμο με άλλο μάτι. Πιο απλή ζωή, φροντίδα στον άνθρωπο. Η Εκκλησία είναι χώρος διακονίας και αγάπης. Δεν είναι πολυέλαιοι και κοσμικές εορτές. Το βάρος πέφτει περισσότερο στην προσωπικότητα του κληρικού στην προετοιμασία εκείνου που θέλει να εισέλθει στον κλήρο, στη στήριξη της οικογένειας του ιερέα. Πρέπει να σας πω ότι εδώ ήρθα σ' έναν άγνωστο χώρο. Βεβαίως γνώριζα τις ανάγκες των κληρικών, και γενικότερα τα προβλήματα των ανθρώπων. Αλλά τι ακριβώς θα βρω μπροστά μου, δεν το γνώριζα. Ολοι αυτοί οι μήνες που πέρασαν, ήταν χρόνος έρευνας, αποτύπωσης και ψηλάφησης των προβλημάτων. Εργάστηκα σκληρά. Είδα την πορεία των ενοριών, τη νοοτροπία των ιερέων αλλά κυρίως είδα τα προβλήματα των ανθρώπων. Είδα ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι κι ανθρώπους που πεινάνε. Πήγα σε εκδηλώσεις, σε χώρους, που βρίσκονταν άνθρωποι του «περιθωρίου». Εζησα μια δυο μέρες με παιδιά που προσπαθούν να αποτοξινωθούν. Διαπίστωσα τα προβλήματά τους όταν κόψουν τα ναρκωτικά. Συγχρόνως, όμως, είδα και πώς ζούνε οι πολύ πλούσιοι. Τι σημαίνει να ζει κανείς σήμερα σ' ένα σπίτι 500 τετραγωνικών με τις πισίνες. Δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα. Ούτε την ψευδαίσθηση έχω για κάτι τέτοιο, ούτε τη δυνατότητα. Αλλά, πιστεύω ότι όλοι μαζί κάτι μπορούμε να καταφέρουμε. Γιατί αν δεν μπορούμε να κάνουμε τη γη Παράδεισο, μπορούμε να την εμποδίσουμε να γίνει Κόλαση.

Ανώνυμος είπε...

Άλλος από εδώ βρήκε αριστερούς και δεξιούς και κατάλαβε ότι οι μεν είναι πιο πιστοί από τους δε.

Ρε τι άλλο θα ακούσουμε σε τούτη την χώρα.

Τι θέλει να πει ο ποιητής ότι είναι ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Ως δεξιός και άθεος, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την δήλωση του αρχιεπισκόπου μας ("μας", γιατί τον πληρώνουν και οι δικοί μου φόροι - θέλω δεν θέλω).

Τον ευχαριστώ λοιπόν που αναγνωρίζει ότι η ορθολογική σκέψη και ο ανθρωπισμός είναι περισσότερο διαδεδομένα ανάμεσα στους δεξιούς, ενώ η προσκόλληση σε μεσαιωνικούς μύθους και δεισιδαιμονίες των ανθρώπων του χαλκού κρατάει γερά ανάμεσα στην αριστερά. :-)

Μιχάλης είπε...

"Τον ευχαριστώ λοιπόν που αναγνωρίζει ότι η ορθολογική σκέψη και ο ανθρωπισμός είναι περισσότερο διαδεδομένα ανάμεσα στους δεξιούς, ενώ η προσκόλληση σε μεσαιωνικούς μύθους και δεισιδαιμονίες των ανθρώπων του χαλκού κρατάει γερά ανάμεσα στην αριστερά. :-)"

Κλασσικο παραδειγμα ορθολογικης δεξιας σκεψης :)

Μάρκος είπε...

Δηλαδή ρε ΠΡΕΖΑ, όταν λέει μαλακίες "αεστερίστικες" είναι καλός έτσι; Δηλαδή, να μην λέει τίποτα δεν γίνεται; Να είναι πραγματικός ιεράρχης κι όχι κομματάρχης;
Όσο για το αν είναι πιο πιστοί οι αριστεροί, ας ρωτήσει τους συγγενείς των ιερέων που οι "αριστεροί" έσφαξαν στον "εμφύλιο"...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιερώνυμος είναι πραγματικός χριστιανούς, σε αντίθεση με πολλούς που δηλώνουν χριστιανοί όμως υπηρετούν μόνο την τσέπη τους και τη ματαιοδοξία τους.
Σ' αυτό που λέει σχετικά με την Αριστερά έχει απόλυτο δίκιο. Μπορεί ως αριστερός να απεχθάνομαι την Εκκλησία (αλλά και κάθε οργανωμένη θρησκεία) ως εξουσιαστικό μηχανισμό, και να δηλώνω «ανθρωπιστής», όμως το ίδιο δεν ήταν και ο Χριστός; Ξεχνάτε ποιοι τον σταύρωσαν; Οι παπάδες της εποχής του, οι Φαρισαίοι, το όνομα των οποίων ταυτίστηκε με την υποκρισία (τελικά, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ).

Ο Χριστός ήταν μέγας επαναστάτης, αμφισβήτησε τις κατεστημένες δομές της εποχής του, έδωσε σημασία στον άνθρωπο και ιδίως στον φτωχό, τον κυνηγημένο, τον καταφρονεμένο. Αυτά δεν πρεσβεύει και η αριστερά; Αντίθετα, στόχος της Δεξιάς ήταν πάντα το χρήμα και η εξουσία, και για να τον επιτύχει χρησιμοποιούσε το φόβο, την άγνοια, τους τεχνητούς διαχωρισμούς, το μίσος.

Αν ζούσε σήμερα ο Χριστός, θα ήταν δίπλα στους φυλακισμένους απεργούς πείνας, δίπλα στους λαθρομετανάστες, δίπλα στους αποκλεισμένους, δίπλα στον κάθε αδύναμο.

Εύχομαι στον Ιερώνυμο κάθε επιτυχία στο έργο του, αν και δεν τρέφω αυταπάτες όσο υπάρχουν στην Εκκλησία άνθρωποι σαν τον Άνθιμο και τον Εφραίμ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόδουλος μιλούσε για "δεξιά του κυρίου", ο Ιερώνυμος μιλά τώρα για "πιστούς αριστερούς και άπιστους δεξιούς". Ο κομματικός φανατισμός παραμένει κομματικός φανατισμός, όποια προβιά κι αν φοράει.

Όσο δεν έχουμε διαχωρισμένο κράτος και εκκλησία, φαίνεται ότι είμαστε καταδικασμένοι σε ιεράρχες-κομματάρχες που θα θωπεύουν τις προκαταλήψεις του αγαπημένου τους κάθε φορά ακροατηρίου.

Όσο για τους αριστερούς που "θαύμασαν" τις σοφίες του Ιερώνυμου αλλά εξεγείρονταν στα αντίστοιχα του Χριστόδουλου : μπράβο υποκριτές! Φυσικά αυτό ισχύει και αντίστροφα.

Ανώνυμος είπε...

O Iewronymos mou 8umizei ton arxiepiskopo Rwssias tin epoxi Sobietikis Enwsis!
Ti na pei o foukaraas!
Aristeri diktatoria exoume sta politistika kai pneumatika!
STH EPOXH THS ARISTERODOULH XOUNTA ZOUME