Σάββατο, Ιουλίου 25, 2009

ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΥΦΑΝΕΤ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Σήμερα σάββατο στις 5.05 το ξημερώματα κάποια σαΐνια έβαλαν γκαζάκια στη σιδερένια κεντρική είσοδο της κατάληψης Φάμπρικα υφανέτ. Τοποθέτησαν τσάντα που περιείχε 6 γκαζάκια, 1 τετράλιτρο μπιτόνι και ένα κουτί προσανάματα. Η έκρηξη έγινε αντιληπτή από κόσμο που ήταν μέσα στην κατάληψη και βρίσκεται σε επιφυλακή μετά τις τελευταίες απειλές για καταστολή των κατειλημένων χώρων. Αμέσως βγήκαμε στην είσοδο και με τη βοήθεια γειτόνων που είδαν τη φωτιά τη σβήσαμε ενώ ζημιές δεν προκλήθηκαν.

Εντύπωση μας έκανε η "γρήγορη κινητοποίηση" της αστυνομίας αφού 6' μετά την έκρηξη 3 περιπολικά, 1 ασφαλίτικο και ένα τζιπάκι άρχισαν να κόβουν βόλτες σε κοντινή απόσταση. Μάλιστα το τζιπάκι κάποια στιγμή σταμάτησε και οι μπάτσοι άρχισαν να προκαλούν. Μετά από 20' δύο διμοιρίες ανέβηκαν στη γωνία κατσιμίδη με εγνατία και συνέχισαν να προκαλούν. Άλλος κόσμος ειδοποιήθηκε με τηλέφωνα και ήρθε γρήγορα. Είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε 4 μέρες που δέχεται κατειλημένος χώρος στη θεσσαλονίκη ( η πρώτη ήταν στο κατειλημένο βαγόνι radio revolt μέσα στα πανεπιστήμια). Τίποτα δεν θα μας κάμψει από το να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τους χώρους όπου ζούμε και αναπνέουμε.


ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΡΕΕΕ

indymedia

ΠΡΕΖΑ TV
25-07-2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: