Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ...ΜΑ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

Με μηχανοκίνητη πορεία από το Πέραμα στην Αθήνα στέλνουν οι μεταλλεργάτες «μήνυμα» αγώνα για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των ανέργων.
Η ανεργία στη «ζώνη» έχει πάρει, το τελευταίο διάστημα, δραματικές διαστάσεις και η ανησυχία εντείνεται λόγω των δυσμενών εξελίξεων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ετσι, μετά μια εξαιρετικά μαζική γενική συνέλευση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά αποφάσισε να πραγματοποιήσει σήμερα μηχανοκίνητη πορεία «στέλνοντας μήνυμα σε όποιον πρόκειται να κυβερνήσει από τις 5 του Οκτώβρη, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα».

Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος θα διακόψουν, στις 12.30 το μεσημέρι, τη δουλειά τους και θα συγκεντρωθούν μισή ώρα αργότερα στην κεντρική πύλη Περάματος και στον Μώλο της ΔΕΗ, στο Κερατσίνι.
Με μηχανάκια θα ξεκινήσουν από τους χώρους συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι και, αφού συναντηθούν, θα κινηθούν αρχικά προς το υπουργείο Ναυτιλίας και ακολούθως προς την Αθήνα, στο υπουργείο Απασχόλησης. Το Συνδικάτο, εκτός από τη λήψη μέτρων στήριξης όλων των ανέργων, ζητάει η κατασκευή των πλοίων του ΠΝ και της ακτοπλοϊας να γίνεται στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Περάματος με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στον κλάδο, με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και ζητάει από την πολιτεία «να δράσει άμεσα προκειμένου να προστατευτεί το δικαίωμά τους στην εργασία».

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ...ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ...ΠΕΙΝΑΝΕ,ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: